Rusija atsisakė įsileisti europarlamentaro G. Landsbergio delegaciją

  • Teksto dydis:

Rusija atsisakė įsileisti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio delegaciją į Maskvą, kur politikas ketino lankytis mėnesio pabaigoje su oficialia misija, rodo BNS gauta laiško kopija.

Rusija atsisakė įsileisti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio delegaciją į Maskvą, kur politikas ketino lankytis mėnesio pabaigoje su oficialia misija, rodo BNS gauta laiško kopija.

G.Landsbergis Europos Parlamento vadovą Martiną Schulzą (Martiną Šulcą) informavo, kad Rusija, reaguodama į neseniai Europos Parlamento priimtą rezoliuciją, atsisakė išduoti vizas delegacijos nariams ir suorganizuoti oficialius susitikimus.

„(...) mano vizitui nebus organizuojami jokie susitikimai su Rusijos parlamento nariais ir pareigūnais. Dėl šios priežasties mano vizitas taptų neoficialus ir vizos nebūtų išduotos mane lydintiems asmenims“, - rašoma G.Landsbergio laiške.

Pasak jo, tokią poziciją Rusijos diplomatai išsakė per pokalbį telefonu su Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pareigūnu antradienį, nors dar pirmadienį Rusijos ambasadorius ES Vladimiras Čižovas žadėjo pagalbą rengiant vizitą.

Spalio mėnesį Europos Parlamento Užsienio reikalų komitetas pavedė konservatoriui G.Landsbergiui parengti ataskaitą apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius. Rinkti medžiagą šiam dokumentui G.Landsbergis Maskvoje ketino sausio 29-31 dienomis.

G.Landsbergis BNS sakė kad „vertina tokį Kremliaus sprendimą kaip priešišką veiksmą ir nepagarbą visam Europos Parlamentui kaip institucijai“.

„Vykti į Rusiją turėjau ne kaip privatus asmuo, bet kartu su delegacija kaip Parlamento paskirtas ES santykių su Rusija ataskaitos rengėjas. Toks jų sprendimas parodo, kad jie nesiekia santykių normalizavimo, kaip, beje, nekeičia ir savo politikos Ukrainos atžvilgiu. Todėl ES ir toliau turi laikytis griežtų sankcijų politikos ir, jei situacija Ukrainoje blogėtų, svarstyti galimybę sankcijas dar labiau plėsti“, - teigė politikas.

„Išsakyti motyvai, kad esame nelaukiami dėl principingos Europos Parlamento pozicijos ir praėjusią savaitę priimtų rezoliucijų, smerkiančių Kremliaus veiksmus persekiojant opoziciją šalies viduje ir vykdant agresiją prieš Ukrainą, tik patvirtina, kad Europos Parlamento pozicija Maskvoje girdima, todėl šio kurso reikia laikytis ir toliau“, - pridūrė G.Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FAKTAS

FAKTAS portretas
Protingas žmogus, o su protingais Rusija kalbėti nepageidauja. Duok Dieve, kad kai kurie komentatoriai turėtų tokį išsilavinimą.

> KVAILIAM RUNKELIAM

> KVAILIAM RUNKELIAM portretas
Ir tik tokiems kaip tu - 90-ųjų geopolitinė katastrofa, išgirdus apie agresorę ir okupantę rusiją.

KVAILIAM RUNKELIAM

KVAILIAM RUNKELIAM portretas
lansbergiu pavarde Rusijoi-pajuokos objektas nuo 90-tu metu.Todel su debilais ir kalbeti nera apie ka
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių