Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos ambasadorius dėl vadovų susitikimų: jiems reikia gerai pasirengti

2014-01-09 11:19
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Naujasis Rusijos ambasadorius Aleksandras Udalcovas sako, kad šalių vadovų susitikimams reikia gerai pasirengti, kad per juos būtų priimti sprendimai, o ne tik kartu išgerta kavos.

Taip ketvirtadienį po susitikimo su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi žurnalistams Vyriausybėje sakė naujasis Rusijos ambasadorius, paklaustas, ar yra planuojami šalių aukščiausio lygio vadovų - prezidentų, premjerų - susitikimai.

"Pirma, noriu pasakyti, kad mūsų premjerai ne taip seniai matėsi, jie keičiasi laiškais, kuriais sprendžia konkrečius klausimus, taip pat neseniai kalbėjosi telefonu ir aptarė svarbius klausimus. Mes visada už tai, kad vyktų kontaktai, bet kuriuo lygiu, bet tokiems (aukšto lygio vadovų - red.) kontaktams reikalingas labai rimtas paruošiamasis darbas. Premjerai ar prezidentai neturi vykti tam, kad susitikę nusišypsotų vienas kitam, išgertų puodelį kavos ir išsiskirtų kiekvienas su savo nuomone. Reikia, kad per susitikimus būtų priimti svarbūs sprendimai, tada tai bus rimta ir svarbu, to ir turime siekti", - sakė A.Udalcovas.

Premjeras A.Butkevičius ketvirtadienį pasveikino darbą Lietuvoje pradedantį Rusijos atstovą pažymėdamas, kad Lietuvos Vyriausybė yra nusiteikusi atviram ir konstruktyviam dialogui su Rusija.

"Tikiuosi, kad jūsų paskyrimas taps teigiamu impulsu vaisingam šalių bendradarbiavimui, nes ateityje laukia daug darbų", - premjeras cituojamas Vyriausybės išplatintame pranešime.

Ministras Pirmininkas pabrėžė abiejų valstybių ekonominių ir prekybinių santykių svarbą, tikėdamasis kad jų plėtrai pasitarnaus balandžio mėnesį Sankt Peterburge rengiamas ekonomikos forumas. Forumo idėjai premjerui A.Butkevičiui adresuotame laiške pritarė ir Rusijos ministras  pirmininkas Dmitrijus Medvedevas, teigiama pranešime.

Naujasis Rusijos ambasadorius darbą Lietuvoje įteikdamas prezidentei Daliai Grybauskaitei skiriamuosius raštus pradėjo gruodžio 12 dieną. A.Udalcovas pakeitė buvusį ambasadorių Vladimirą Čchikvadzę, kuris Lietuvoje rezidavo nuo 2008 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų