Rusijos ambasadorius: Lietuvos politikams reikia atsisakyti nepagrįstų kaltinimų

  • Teksto dydis:

Rusijos ambasadorius Vilniuje Aleksandras Udalcovas apgailestauja, kad naujosios Lietuvos Vyriausybės programoje ir Lietuvos politikų pareiškimuose „nepavyko aptikti aiškiai išreikšto siekio pagerinti santykius tarp mūsų valstybių“.

Interviu naujienų agentūrai „Interfax“ komentuodamas programą jis sakė, kad sprendžiant pagal šio dokumento formuluotes dėl Rusijos, naujoji Lietuvos Vyriausybė rengiasi pakviesti Maskvą atsisakyti „jėgos naudojimo, karinės agresijos“, „gerbti tarptautinės teisės normas ir principus“, „ištaisyti žalą, padarytą tarptautinei saugumo architektūrai ir taip pat kaimyninių šalių suverenitetui bei teritoriniam vientisumui“, ir taip toliau.

„Tuo pačiu metu mes gerai suprantame, kad programiniai pareiškimai tai viena, o praktiniai dalykai – kita“, – pabrėžė diplomatas.

A.Udalcovo nuomone, santykių gerinimo atspirties tašku „turi tapti viešojo bendravimo tono pasikeitimas, globėjiško tono, nepagrįstų ir įžeidžiamų kaltinimų atsisakymas“.

„Būtinas pagarbus, konstruktyvus dialogas, bent jau ekspertų, parlamentų, regionų lygiu“, – sakė A.Udalcovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusai tankiai meluoja-gerbia karo dalyvius

Rusai tankiai meluoja-gerbia karo dalyvius portretas
Na jo,patikėsiu.Kraštietis Rudis žuvo 1944,Lenkijoj.Tai va Joniškio rusiškas karinis komisariatas nuo 1945 iki 1990 turėjo spravkę apie žuvusius iš to rajono.Artimujų adresai buvo.Deja štampas-Slapta uždėtas..Taip 45 metus irnešė artimiesiems žinią,16 km.Sraigė greičiau nukeliautų nei komunistas rusas tiesą pasakys .Pavyko rasti tą pažymą 2016-tais,pranešti žmonėms.

ojetau nežinojau ,kad f.esu

ojetau nežinojau ,kad f.esu portretas
Tai ko tada Brežnevo metaiis į sovietų armiją pašaukėt ?Kad sužinočiau paslaptis Voeno Morskoj Akademii,Lomonosovo ir Kronštato,Puškino objektų brėžinius pamatyčiau ? Na tada ačiū ! Bereikalo manes fašistu nevadink,riazanės berete.Mano tėvukas nuo Dniepropetrovsko iki Berlyno nuėjo,paskui nuskurusią rusų armiją.Vokiečių paliktose pozicijose stebėjosi,kad anų karininkai voniomis naudojosi.Rusai iš kibiro nusiprausdavo. O dėl Peterburgo-kokią nepagražintą sovietų realybę mačiau,tą ir sakau. Biržuose tada ir sviesto ir cukraus nebuvo.Pitery -Panevėžio cukraus pilna parduotuvėse.Tik prieš užsienį stengėsi pasirodyt-turtingi.O provincijoj tai ne žmonės ?

jankis

jankis portretas
paskutiniam,jau,kaip tu fašistas,tai dar ir komunistas landzberginis,todėl savo šūdą ryk pats ir nemeluok,nes tai neįdomu
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių