S. Gentvilas: apie kompensacijas žvejams kalbėti anksti

Seimui ketvirtadienį ruošiantis uždrausti verslinę žvejybą upėse ir ežeruose ir Kuršių mariose bei įteisinanti kompensacijas iš verslo pasitrauksiančioms įmonėms, kompensavimo žvejams tvarka dar nėra aiški, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Kol kas dar anksti žiūrėti, nes po įstatymo priėmimo mes turime notifikuoti Europos Sąjungą, gauti pritarimus, metodiką – kaip ir kokiomis sumomis kompensuoti, bet žinoma, atsirėmimas turėtų būti į įmonės pajamas, į įmonės investicijas ir sugaunamą kvotą“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė S. Gentvilas.

Anot S. Gentvilo, Kuršių mariose žvejojančios įmonės turėtų pasitraukti savanoriškai pasiūlius joms „dosnensnes“ kompensacijas.

„Šiandien yra žvejojančios ir verslaujančios 46 įmonės Kuršių mariose, tikėtina, pasiūlius dosnesnes kompensacijas dauguma žvejų savo noru turėtų apsispręsti pakeisti profesiją“, – teigė ministras.

Iš verslo pasitrauksiančių įmonių kompensacijoms numatyta 6 mln. eurų, subsidijos dydžiui apskaičiuoti turėtų būti naudojamos iš žvejybos veiklos gautos pajamos 2018-2022 metais.

Seimas dėl Žuvininkystės įstatymo pataisų, draudžiančių verslinę žvejybą upėse ir ežeruose ir Kuršių mariose, balsuos ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
By-į jūs gausit iš to pliko koldūno,apipis eilinį kart.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių