S. Skvernelis apie kai kurių atstovų paramą Regionų partijai: mandatas į bendrą katilą

Likus savaitei iki antrojo Seimo rinkimų turo, kai kurie savivaldoje veikiantys vietos politikai paramą vienas kitam reiškia ne pagal formuoti koaliciją užsimojusių partijų lyderių susitarimus. Visgi Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis tame sako nematantis tragedijos. Anot jo, svarbiausia, kad jo vadovaujamai politinei jėgai atstovaujantys asmenys ragintų balsuoti už centro kairei priklausančius vienmandačių apygardų kandidatus.

„Vienas kitam (su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – ELTA) tikrai maksimaliai padedame. Tą darome. Tačiau yra atskiros regioninės problemos, kur pasireiškia kažkokie nesuderinamumai. Savivaldoje būna visko – ten santykiai truputį kitokie“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar nemato problemos, kad Dainavos vienmandatėje apygardoje, kur į antrąjį turą pateko socialdemokratė bei Lietuvos regionų partijos atstovas, „Vardan Lietuvos“ Prienų skyriaus pirmininkė Loreta Jakinevičienė feisbuke skatina balsuoti už pastarąjį kandidatą, S. Skvernelis tikino, kad ne visur paramos iš LSDP sulaukė ir jo vadovaujamos jėgos vienmandatininkai.

„Pavyzdžiui, Telšiuose mes negavome paramos iš socdemų, o Prienuose yra ne partijos skyriaus, o jo pirmininkės asmeninė pozicija. Regionų partijos kandidatą, matyt, kaip žmogų, kaip tikrai daug metų dirbantį tame krašte palaiko“, – aiškino S. Skvernelis.

„Natūralu, kad žmonės yra susibendravę. Nematau jokios tragedijos. Vis tiek mandatas yra į centro kairę – į bendrą katilą“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad dar rinkimų naktį daugiausiai mandatų pelniusi LSDP ėmė formuoti būsimą valdančiąją daugumą. Į premjerės postą besitaikanti Vilija Blinkevičiūtė nurodė, kad koaliciją turėtų sudaryti socialdemokratai, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Rinkimų naktį V. Blinkevičiūtė ir S. Skvernelis sutarė, jog LSDP rems „Vardan Lietuvos“ kandidatus pakartotinio balsavimo metu vienmandatėse apygardose. Socialdemokratų pirmininkė taip pat susitarė ir su R. Karbauskiu.

Klausiama, kokios pozicijos socialdemokratai laikysis tose apygardose, kuriose antrajame ture susirems LVŽS ir „Vardan Lietuvos“ kandidatai, V. Blinkevičiūtė nurodė, kad tokiu atveju jos partija nerems nė vieno atstovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių