S. Skvernelis apie elgesį parduotuvėse: nesinorėtų atšaukti karantino švelninimo

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis perspėja, kad karantinas nėra atšauktas, o jei jo nebus laikomasi, verslams gali tekti vėl užsidaryti.

„Užvakar Vyriausybė priėmė sprendimus, kurie leido vėl pradėti dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, paslaugų teikimo įmonėms. Su sąlyga, kad bus griežtai laikomasi saugumo reikalavimų ir nustatytų ribojimų. Vakar parduotuvės ir įmonės pradėjo dirbti. Deja, bet matant situaciją dalyje jų, šalia kai kurių iš jų, taip pat ir kai kuriose viešosiose erdvėse, susidaro įspūdis, tarsi Vyriausybė jau būtų atšaukusi karantiną... Norėčiau priminti, kad to nebuvo padaryta. Karantinas yra neatšauktas, atsipalaiduoti vis dar negalime!“, – penktadienio popietę feisbuke rašė premjeras.

Jis dar kartą paprašė visų atsakingumo. „Kalbu tiek apie verslo atstovus, tiek apie jų klientus. Ir kitus. Būkime sąmoningi, toliau laikykimės karantino režimo, saugokime vieni kitus. Pandemija dar nesibaigė, rizika išlieka – ir pakankamai didelė. Kartu informuoju, jog šiandien COVID – 19 valdymo komitete nusprendėme, kad šį savaitgalį būtina skirti padidintą dėmesį ir pajėgas sritims, kurias palietė Vyriausybės paskelbtos švelninimo priemonės. Duoti pavedimai policijai, visuomenės sveikatos centro specialistams, prašysime ir savivaldybių pagalbos. Bus aktyviai tikrinama, ar laikomasi privalomų atstumų, aptarnavimo laiko intervalų, kitų nustatytų reikalavimų. Nesinorėtų, kad kitą trečiadienį Vyriausybė būtų priversta atšaukti ką tik priimtus sprendimus“, – socialiniame tinkle rašė S. Skvernelis.

Trečiadienį Vyriausybė leido vėl dirbti ne maisto parduotuvėms, išskyrus esančias didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sauliuk, būk nuoseklus: JEI karantiną sušvelninai, reikia suprast kad JAU visi užsikrėtę izoliuoti/išgydyti, o tokiu atveju - kam tos kaukės? AIŠKU, jei tos kaukės - tavo biznis, tai LOGIŠKA kad tas sušvelninimas TIK dėl to kad pandemija ir toliau tęstųs.

Saugumo reikalavimai

Saugumo reikalavimai portretas
Paskelbus verslo " atšilimą" dauguma pamiršo apie karantiną, vyresnio amžiaus žmonėms tapo nesaugu net apsipirkti maisto produktų. Pirkėjų daug, nesilaiko saugaus atstumo apsipurkimo salėje, visi atsipalaidavo.. Prekybos centrai pamiršo apie prioritetinį apsipirkimo laiką senjorams, juk karantinas dar nesibaigė. Panašu, kad avinų bandai dar per anksti atidarė ne maisto prekių parduotuves, būtiniausių prekių pakako ir maximose, iki, lidl norfa ir kt. Jeigu verslai nori dirbti PRIVALO užtikrinti saugų apsipirkimą ir reguliuoti pirkėjų srautus. Mažose parduotuvėlėse dirba viena pardavėja ir jai nerūpi jokie reikalavimai, jaunimas ateina apsipirkti grupelėmis, nesilaiko saugaus atstumo. Vyresnio amžiaus žmonėms tokia nevaldoma situacija kelia pavojų, nes yra užkrato nešiotojų, kurie nejaučia ligos simptomų. Karantinas neužilgo baigsis, o senjorai ir toliau liks įkalinti namuose, nes užkratas taip greitai nepasitrauks.

Aeturas

Aeturas portretas
Jonavos g lidl po vieną ileidzia į parduotuvę ir apsauga vaikšto po parduotuvę
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių