S. Skvernelis apie užsienio politiką: reikia ieškoti bendros pozicijos dėl Kinijos

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio teigimu, norint, kad šiuo metu Seime rengiamas susitarimas dėl užsienio politikos būtų ne tuščias dokumentas, o turėtų realią, ilgalaikę prasmę, reikia ieškoti kompromiso Kinijos klausimu.

„Kalbant apie santykius su Kinija, tai yra diskusinis klausimas. (...) Ir prezidento nuomonė, ir opozicijos, ir pozicijos išlieka maždaug prie tų savo pirminių taškų, bet yra ieškomas kompromisas. Jeigu norima pasirašyti ne tuščią, o realų dokumentą, kuris veiks pakankamai ilgai, reikės ieškoti tos bendros pozicijos“, – Žinių radijui teigė S. Skvernelis.

Politikas akcentuoja, kad šiuo metu Lietuva ir taip patiria daugybę įtampų. Todėl, pasak jo, nereikia ieškoti dar ir papildomų.

Jeigu norima pasirašyti ne tuščią, o realų dokumentą, kuris veiks pakankamai ilgai, reikės ieškoti tos bendros pozicijos.

„Niekas nesako, kad reikia turėti ypatingus bičiuliškus santykius, bet vėlgi mes turime ir diversifikuoti rizikas tam tikras, kurios susijusios su Kinija, bet nesigaminti dar papildomų įtampų, ten kur nereikia daryti“, – sakė S. Skvernelis.

„Mes, turėdami daugybę atidarytų frontų, kuriuose reikia kovoti, be reikalo atidarome dar vieną ar kitą patys papildomai“, – pažymėjo parlamentaras.

ELTA primena, kad Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai. Dėl jai neįtinkančio atstovybės pavadinimo Kinija ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadovaujantis JANKIŲ sankcijomis,dėl PUTINO ir LAVROVO

vadovaujantis JANKIŲ sankcijomis,dėl PUTINO ir LAVROVO portretas
vaikų n u b a u d i m o , -būtina Lietuvoje i š m e s t i iš POSTŲ k g e b i s t ų DUKRAS;- ČMIL ir ARMONAITĘ

skverneli

skverneli portretas
eik tu paskui rusų laivą

būtų geriau,jog konservų CHUNTA u ž m i g t ų ilgam,

 būtų geriau,jog konservų CHUNTA  u ž m i g t ų ilgam, portretas
tai padarytų žymiai mažiau ŽALOS Lietuvos gyventojams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių