S. Skvernelis įvertino dar vieno karantino galimybę: tam didelio išmanymo nereikia

Jei Lietuvoje pablogėtų epidemiologinė situacija ir užimtumas reanimacijos skyriuose pasiektų 240 lovų, valdantieji neslepia galį įvesti trijų savaičių karantiną.

Kad karantinas yra vienas efektyviausių būdų kovoti su viruso plitimu, sutinka ir opozicijoje šiuo metu esantis ekspremjeras Saulius Skvernelis. Tačiau toks sprendimas, akcentuoja parlamentaras, įstumtų šalį į ypač sudėtingą laikotarpį ir, leidžia suprasti politikas, parodytų valdančiųjų nekompetenciją valdyti pandemijos sukeltą krizę.

Seimo frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno teigimu, pastaruoju metu valdantieji, bandydami suvaldyti pandemiją, tiesiog blaškosi ir tam tikra prasme artina momentą, kada gali iš tikrųjų tekti imtis griežtesnių visuomenės veiklą ribojančių priemonių.

„Iš nekompetencijos jie to link eina“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Manau, kad valdžia daug dalykų daro priešingai: daugybė žmonių piktinasi ir protestų vardan nesirenka trečio skiepo.

„Valdžia blaškosi, naikina tarpušvenčiu žmonėms galimybių pasus, užuot skatinę vakcinaciją... Manau, kad valdžia daug dalykų daro priešingai: daugybė žmonių piktinasi ir protestų vardan nesirenka trečio skiepo“, – teigė ekspremjeras.

Pasak politiko, jei visgi dešiniesiems tektų priimti sprendimą dėl karantino, situaciją apsunkintų ir tai, kad pastaruoju metu Lietuva dėl savo užsienio politikos patiria Kinijos spaudimą. Jo teigimu, tokiu atveju į ypač keblią padėtį patektų Lietuvos verslas.

„Tai būtų sudėtingas laikotarpis. Yra iš ankstesnių karantinų neatsigavusių verslų, o jei dar įvertintume kilusius nesusipratimus dėl užsienio politikos, kai prarandame kai kurių rinkų galimybę... Tai toks problemų kokteilis būtų tikrai labai sudėtingas. Karantinas, įvykiai tarptautinėje erdvėje, kaip žaliavų kainos, verslo partnerių (dėl konflikto su Kinija – ELTA) praradimas... Tai pasekmės tikrai būtų liūdnos. O mūsų valdantieji – ekonomikos ir inovacijų ministrė – ramia sąžine sako, kad nežino nė vieno verslo, kuris iš Lietuvos pasitrauktų ar sunkumą patirtų“, – teigė S. Skvernelis, pažymėdamas, kad karantino režimas apskritai yra pats paprasčiausias ir didelio išmanymo nereikalaujantis būdas tvarkytis su situacija.

„Jeigu nesugebėsime suvaldyti situacijos, kai užsikrėtimų skaičius didės ir bus sudarytos sąlygos tam didėjimui, tai belieka paprastas būdas, toks kaip kirviu – karantinas. Tam didelio išmanymo nereikia. Epidemiologai sako, kad tai yra viena iš efektyviausių priemonių, kai viską uždarai, tada viruso plitimui galimybės nėra. Bet, kad tu galėtum kontroliuoti ir valdyti situaciją – tam reikia išmanymo ir kompetencijos“, – apibendrino politikas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 ligos ženkliai pablogėjus ir prireikus įvesti karantiną, jis galėtų tęstis tris savaites. Ministro teigimu, karantino metu galėtų būti vėl įvestas nuotolinis mokymas bei judėjimo ribojimai. Griežtesnių ribojimų Vyriausybė ketina imtis, jei užimtumas reanimacijos skyriuose pasiektų 240 lovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

benas

benas portretas
Švabo suslikas prabilo....

Pilietis

Pilietis portretas
Žmonės jau suprato kad skiepai nieko neduoda todėl ir sulėtėjo vakcinacija

Pil.

Pil. portretas
Apsirūke ,ligoniai ir nemokantys, nišmanantys lvalstybės valdymo.Kas vyksta Lietuvoje trūksta žodžių aprašyti ir išreikšti apie tai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių