S. Skvernelis: jei nepateksiu į antrą turą, atsistatydinsiu

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad jeigu nepateks į antrą Prezidento rinkimų turą, trauksis iš ministro pirmininko pareigų.

„Jei „prapilsime“, nepateksime į antrą turą, liepos 12 dieną pateiksiu atsistatydinimo pareiškimą. Bus paskutinė Vyriausybės darbo diena ir Vyriausybė atsistatydins“, –sakė S. Skvernelis.

„Su ministrais detaliai dar nekalbėjau, bet manau, kad dauguma mūsų kolegų, tų ministrų, kurie panašiais principais vadovaujasi, supranta, kad politikui be pasitikėjimo būtų labai sunku toliau kalbėti, žinant, kokia yra situacija Seime su dauguma“, – sakė jis.

Kandidatas į prezidentus S. Skvernelis, laukdamas pirmųjų rinkimų rezultatų, pravirko dėkodamas savo žmonai už palaikymą rinkimų kampanijos metu bei teigė niekada nesigailėjęs dirbęs policininku.

„Žmona laikė visus kampus (namų. – ELTA) ant savo pečių be jokių priekaištų. (...) Tai atlaikyti nėra lengva. Tai labai svarbu, ir aš to būčiau neatlaikęs“, – teigė S. Skvernelis.

Anot S. Skvernelio, jo komanda rinkimų kampanijos metu padarė daugiau nei galėjo.

„Ar mes viską padarėme? Manau, kad taip. Padaryta, ko gero, maksimumas, gal net šiek tiek daugiau už maksimumą. Tai buvo velniškai sunkus laikotarpis, daug emocijų, patirties pas daugelį – nulis. Tikrai nebūtų pavykę, jei ne mano šeima“, – sakė S. Skvernelis.

Kandidatas į prezidentus teigė nuo vaikystės svajojęs turėti nuosavą namą.

„Visą laiką, nuo vaikystės, kadangi gyvenau daugiabutyje, svajojau apie namą. Tėvai tuomet negalėjo to sau leisti. (...) Džiaugiuosi savo namais, savo tvirtove. Pirmas namas, Valentinui Mazuroniui tikrai neparduosiu. Tai vienintelis ir pagrindinis būstas, kuriame atsigauname“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak jo, sprendimas dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose buvo sunkus, tačiau kandidatas džiaugėsi, kai tai suteikė galimybę Lietuvai turėti pasirinkimo teisę.

Jei „prapilsime“, nepateksime į antrą turą, liepos 12 dieną pateiksiu atsistatydinimo pareiškimą.

S. Skvernelis taip pat nesigailėjo dirbęs policininku.

„Aš didžiuojuosi, kad buvau policininkas, „mentas“ niekada nebuvau“, – pridūrė S. Skvernelis. ELTA primena, kad paramą S. Skverneliui yra išreiškusi Lietuvos socialdemokratų darbo partija. Jos lyderis Gediminas Kirkilas yra sakęs, kad bendrapartiečiai tiki premjero sėkme prezidento rinkimuose.

S. Skvernelį palaiko ir Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Anot politiko, S. Skvernelis „turi stuburą, parodo, kad turi savo nuomonę, nelenkia galvos prieš kitus“.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kaip ir kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis, taip pat yra sakę palaikysią S. Skvernelio kandidatūrą. Tiesa, pastarasis kartu yra teigęs, kad jam artima ir kandidato į prezidentus Arvydo Juozaičio ideologija.

Pats S. Skvernelis taip pat yra sakęs, kad labai vertina partijos paramą, esą „be tokių finansų yra pakankamai didelis iššūkis surengti sėkmingą rinkimų kampaniją“.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis darsyk patikino, kad laikysis savo žodžių ir trauksis iš valdančiosios daugumos, jei jų kandidatas S.Skvernelis nepateks į antrą turą.

„Ką pasakė Saulius – laikomės kito standarto kaip politikai. Jeigu yra taip, kad žmonės pasitikės – tęsime darbus, nes esame politikoje ir iš jos nepabėgsime, bet jei susiklostys, kad palaikymo neturėtume, laikysimės savo žodžio. Apgailestauju, kad yra žmonių, kurie mano, kad S. Skvernelis ir „valstiečiai“ gali sulaužyti savo žodį“, – tikino R. Karbauskis.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad R. Karbauskio ir premjero S. Skvernelio grasinimai trauktis iš valdančiosios koalicijos ir iš premjero posto, jei S. Skverneliui nepasiseks prezidento rinkimuose, yra mažų mažiausiai nerimta.

„Čia yra du momentai. Pirmas dalykas – tai yra absoliučiai nerimta kratytis atsakomybės. Tai tiesiog nerimta, čia ne vaikų darželis, ne smėlio dėžė. Galų gale, palikti valstybę inercijoje, chaose yra nerimta atsakomybės prasme. Antras dalykas - manęs tai absoliučiai negąsdina. Ir aš kalbu ne tik apie save – apie socialdemokratus apskritai. Jeigu žmonės pavargo ir nebegali tos atsakomybės naštos nešti ir nori rinkimų, nori pasitikrinti - tai tvarkoj, mes būsim tam pasiruošę. Tai negąsdina mūsų, mes nebijome“, – sakė G. Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sd

sd portretas
jeigu publikuojamos tokios nuotraukos (Skvernelio), zurnalistai specialiai bando paveikti zmoniu nuomone t.y. manuipuliuoja, ktaip sakant taiko juodas technologijas. Tikiuosi , kad jiems bus atsilyginta panašiai...

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Debile tu k u r v a, Lansbergio sude, tau net nereikia vaidinti aukos, tu jau esi gimusi vaiksciojanti auka

SS

SS portretas
Premjeras nera blogas zmogus, pakankamai jautrus, piktokas ,nepakeliantis kritikos , nu ir kvailokas ganetinai ,jeigu prieme karwauskio, krabo paramas. Be ju tikrai butu patekes i antraji prezidento rinkimu tura.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių