S. Skvernelis: kilus antrajai viruso bangai ekonomika nebus stabdoma

Lietuvoje kilus antrajai koronaviruso bangai ekonomika ar atskiri sektoriai nebus stabdomi, prioritetus ruošiamasi teikti saugojimuisi, o ne draudimams, pirmadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Noriu iš karto labai aiškiai pasakyti, kad valdydami antrąją bangą tikrai neplanuojame imtis visos ekonomikos arba atskirų sektorių stabdymo“, – feisbuke paskelbė premjeras.

„Naujojoje realybėje eisime „saugaus aktyvumo“ keliu, kas reiškia teisingą kaukių dėvėjimą, dezinfekciją, saugius atstumus ir kitas priemones, kurias esame numatę COVID-19 valdymo strategijoje“, – teigia jis.

Pasak S. Skvernelio, prioritetas bus teikiamas maksimaliam apsaugos priemonių naudojimui, o ne ribojimams.

Noriu iš karto labai aiškiai pasakyti, kad valdydami antrąją bangą tikrai neplanuojame imtis visos ekonomikos arba atskirų sektorių stabdymo.

„Stebėsime epidemiologinius rodiklius ir prireikus priimsime sprendimus atskirose savivaldybėse bei sektoriuose. Aišku, jei situacija keisis dramatiškai ir tai bus tikrai būtina, ribojimai galimi, tačiau tikiuosi, kad to neprireiks“, – rašo jis.

Jis teigia, kad šalyje augantis viruso atvejų skaičius kelia nerimą, todėl ragina gyventojus atsakingai pažiūrėti į situaciją ir laikytis rekomendacijų, teisingai dėvėti apsaugos priemones ir laikytis higienos.

S. Skvernelis taip pat kviečia be reikalo nesirinkti į susibūrimus, šventes ir kitus renginius bei teigia, jog artėjantį Žolinės atlaidų savaitgalį tarnybos dirbs didesniu pajėgumu.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 13 naujų koronaviruso atvejų, šia liga iš viso užsikrėtė 2264 žmonės.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 501 asmuo, pasveiko – 1670.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
kad nedirba ligoninės ir poliklinikos tai tų įstaigų vadovų aplaidumas juk premjeras senai pasakė kad gydymo įstaigos turi dirbti o čia kalti įstaigos vadovai ir miesto merai

---Infekcija

---Infekcija portretas
kaukė smegenų ligoms nepadeda.

Infekcija

Infekcija portretas
Nei viešajame transporte, nei prekybos centruose niekas nekontroliuoja ar teisingai dėvimos kaukės, labai nedrausmingi seni diedai, kurie nešioja laukę neuždengę nosies ir į pastabas nereaguoja. Panašu, kad 2-os bangos metu bus rūpinamasi tik verslo interesais, žmonių sveikata dzin. Kokia gali būti ekonomika nesveikų žminių visuomenėje.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių