S. Skvernelis: Lukiškių aikštės tvarkymą turėtų perimti valstybė

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Vyriausybė Lukiškių aikštės tvarkymą turėtų perimti savo žinion. Vyriausybės vadovas taip pat viliasi, kad sutarimą tarp skirtingų pusių dėl Lukiškių aikštės galėtų padėti surasti prezidentas Gitanas Nausėda.

„Vyriausybė privalo įgyvendinti Seimo priimtus įstatymus, kaip ji įgyvendina visus, taip ir šį įgyvendinsime. Turime minčių ir tos mintys, matyt, bus realizuotos“, – žurnalistams Naisiuose prieš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdį teigė S. Skvernelis.

„Aš manau, kad mes turime pasiruošti, kad tai nebūtų tik formalūs dalykai, jei mes norime priimti tuos esminius sprendimus, tai Vyriausybė turi perimti pačią aikštę valstybės žinion ir ne tik, kad perimti aikštę, bet su konkrečiu sprendimu, kas ten turi būti padaryta. Jeigu mes kalbame apie Vyčio skulptūros pastatymą, tai tą žingsnį padarytume, kada turėtume jau visą projektą, visus sprendimus ir finansavimą“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis akcentuoja, kad sprendimą dėl Vyčio skulptūros pastatymo Lukiškių aikštėje vėl palikti diskusijoms ir tolimesniems konkursams nėra prasmės.

Jeigu mes kalbame apie Vyčio skulptūros pastatymą, tai tą žingsnį padarytume, kada turėtume jau visą projektą, visus sprendimus ir finansavimą.

„Jeigu šį žingsnį daryti, tai turi jau būti pasakyta, kad štai – valstybė ima savo žinion ir bus toks projektas padarytas ir data, kada tai bus padaryta. Aš manau, kad yra variantų įvairiausių, buvo paskelbtas konkursas, buvo pirma vieta, dabar pastatyta Kaune, antra vieta, manau, tikrai modernus, stilizuotas Vyčio paminklas galėtų būti. Bet čia kol kas tik mano asmeninė nuomonė, bet kokiu atveju Vyriausybė priims kolegialų sprendimą“, – teigė S. Skvernelis, akcentuodamas, kad nemano, jog šiuo metu Kaune stovintis Vytis turėtų keliauti į Lukiškių aikštę.

Premjero įsitikinimų stilizuotas Vytis prie Vilniaus miesto modernumo puikiai tiktų. S. Skvernelis taip pat mano, kad pliažas Lukiškių aikštėje turėtų sulaukti rudens ir tik tada būti išardytas. Pasak Vyriausybės vadovo, šiuo metu reikia nebekaitinti aistrų visuomenėje.

„Matyt, ateis ruduo, baigsis pliažo sezonas ir pasibaigs smėlis. (...) Reikia nebekaitinti daugiau aistrų, užtenka mums tų susipriešinimų, yra, kaip jau minėjau, idėja gera, vieta nelabai. (...) Nedarykime tokių greitų sprendimų, tiesiog neeskaluokime tos temos, kuri per daug yra, manau, mus priešinanti“, – sakė jis, akcentuodamas, kad bet kokiu atveju aistros dėl Lukiškių aikštės bendradarbiavimui su Vilniaus savivaldybe neturėtų pakenkti.

„Bet kokiu atveju mes visus keturis metus bendradarbiavome su savivalda, ieškojome bendrų sprendimų, tai ir šiuo atveju nesvarbu, kas Vilniui bevadovautų ir kaip jis viešai pasisako apie Vyriausybę ir valdančiąją daugumą, mes vis tiek turime bendradarbiauti ir turime ieškoti sprendimų, kad atitiktų ir savivaldos interesus ir valstybės interesus“, – teigė premjeras.

S. Skvernelis taip pat teigia besiviliantis, kad diskusijoje dėl Lukiškių aikštės sutarimą tarp skirtingų pusių padės surasti prezidentas G. Nausėda.

„Aš kiek prisimenu, kad prezidentas tokią iniciatyvą ir buvo išsakęs ar tai rinkiminės kampanijos metu, ar tapus prezidentu, kad istorinei atminčiai skirtas ypatingas dėmesys, susodins visus ir ras sprendimus, tai galbūt ir prezidentas mums padės šioje vietoje rasti dialogą“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Prezidentas G. Nausėda penktadienį pasirašė Seimo priimtą Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymą. Pasak šalies vadovo, pasirašyti įstatymą padiktavo siekis nesileisti į politines intrigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas tu pervaldzia jei vykdai /kazkieno/ nurodymus ir tas /kazkas/ iteisina bardaka pradedant nuo garliavos ir tt ? ar tik ne /magnute/?...

Anonimas

Anonimas portretas
o keliuka jau isasvaltavo?

...

... portretas
kam tie monumentai ir pan.?Erdve,medziai,suoliukai,fontanas...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių