S. Skvernelis: pretenduosime į solidų portfelį Europos Komisijoje

Lietuva Europos Komisijoje norėtų pretenduoti į solidų portfelį, sako premjeras Saulius Skvernelis. Anot jo, Lietuva galėtų gauti komisaro postą, susijusį su saugumu arba ekonomine pozicija.

„Aš manau, kad tai galėtų būti susiję su saugumu, išorinių sienų apsauga, galbūt migracijos klausimais. Aišku, visi pretenduoja ir mes turėsime galimybę pretenduoti į ekonominį portfelį“, – žurnalistams antradienį teigė premjeras.

Anot jo, konkrečiau bus galima kalbėti po liepos 16 dienos, jeigu Europos Parlamente bus patvirtinta Europos Komisijos prezidentė, Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula von der Lejen).

„Sekančią dieną imsimės aktyvių veiksmų, reikalingi bus betarpiški pokalbiai ir vizitai, kad galėtume pretenduoti į solidų portfelį“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, dauguma kandidatų į eurokomisarus norėtų gauti pagrindinius portfelius.

„Suprantame, kad yra derybos ir dauguma šalių, kokią informaciją turiu, iš galimai nominuotų kandidatų visi pretenduoja į tuos pagrindinius portfelius, tai reikės turėti tokį kandidatą, kuris galėtų iš esmės gauti tą rimtą portfelį“, – teigė S. Skvernelis.

Anot jo, susitikime su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda antradienį nebuvo aptarti galimi kandidatai į Europos Komisiją.

Šiuo metu Europos Komisijoje už sveikatą ir maisto saugą atsakingo komisaro portfelį turi Lietuvos deleguotas Vytenis Povilas Andriukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
O taip migracijos klausimais jūs esate specialistai... Prisileisite daug ukrainiečių - patys nenorėsite tokioje Lietuvoje gyventi. Kodėl? "Darbo užmokesčio ir užimtumo vertinimas neatsižvelgia į tai, kad migrantai taip pat reikalauja valstybės infrastruktūros ir socialinių išmokų. Todėl teigiamas poveikis, kurį tik vertina patys imigrantai ir įmonių savininkai, gali būti problemiškas visai visuomenei. Dėl imigrantų keliai yra perkrauti, statybinė žemė yra brangi. Apskritai poveikis yra slegiantis. Vokietijoje tai gali būti ne didžiausia problema, ypač plokščioje žemėje. Šveicarijoje, mažoje ir atviroje šalyje, tai yra didelė tema: jie išrado terminą „tankio stresas“, pasiskolintą iš zoologijos, nes tai yra vietos gyventojų fiskalinės ir psichinės išlaidos. Prie to prisideda „imigracija į gerovės valstybę“. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių