S. Skvernelis siūlo vakcinuoti Seimą, premjerė ir Seimo pirmininkė – laukti eilės

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis siūlo politikus paskiepyti nuo koronaviruso, kad Seimas galėtų posėdžiauti gyvai, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė ragina palaukti eilės.

„Galbūt būtų prasminga, kad Seimo nariai, kurie nori, taip pat ir Vyriausybės nariai, būtų paskiepyti, ir mes galėtume dirbti gyvai“, – trečiadienį per plenarinį posėdį sakė S. Skvernelis.

Anot jo, nuotolinis darbas „yra puikus įrankis ekstremalioms situacijoms“, bet ragino „grįžti į normalų parlamentinį darbą“.

S. Skvernelis teigė šį siūlymą teikiantis be asmeninio suinteresuotumo, nes pats jau yra paskiepytas kaip rizikos grupės atstovas. Eidamas premjero pareigas S. Skvernelis gydėsi ir vėliau paskelbė įveikęs vėžį.

Galbūt būtų prasminga, kad Seimo nariai, kurie nori, taip pat ir Vyriausybės nariai, būtų paskiepyti, ir mes galėtume dirbti gyvai.

Seimas į pirmąjį pavasario sesijos plenarinį posėdį susirinko gyvai, tačiau kitą savaitę Seimo valdybos sprendimu posėdžiaus nuotoliniu būdu. Prieš nuotolinį darbą pasisako opozicijos atstovai, teigdami, kad taip valdantiesiems paprasčiau riboti mažumos teises.

Tiek Seimo pirmininkė, tiek premjerė politikus ragino palaukti, kol bus paskiepyti rizikos grupės žmonės, o nuotoliniu darbu rodyti pavyzdį kitoms institucijoms.

„Dėl Seimo narių skiepijimo, manyčiau, kad dar daug pažeidžiamų grupių asmenų, kurie laukia skiepo ir mes turėtume žiūrėti į bendrą paveikslą ir neskubėti aplenkti tų, kuriems šiuo metu skiepo reikia labiau“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Sausį pradėjome nuotolinį darną, parodėme, kad tai įmanoma, įvertinus, kad daugelis institucijų dirba nuotoliniu būdu, Seimas galėtų būti ta institucija, kuri rodo pavyzdį, kad nuotoliniu darbu dirbti įmanoma“, – teigė parlamento vadovė.

Premjerė I. Šimonytė teigė, kad „ne taip daug liko laukti, kada bus galima didesniu mastu vakcinaciją pasiūlyti visai visuomenei“, nes šiuo metu skiepijamos rizikos grupės, vyresnio amžiaus, lėtinių ligų turintys žmonės.

„Pradžioj tikrai nuolankiai siūlau pasiekti geresnių rezultatų tose grupėse, kur didžiausia rizika“, – sakė premjerė.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu šalyje pirmąja doze paskiepyti 228 tūkst. 626 žmonės, abiem dozėmis – 88 tūkst. 247 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Pritariu Skvernelio nuomonei.

Anonimas

Anonimas portretas
skiepyt kuo greiciau juos,o koncervatorius butent Sputnik vakcina

Ei

 Ei portretas
Nei prezidentui nei seimunams eiliu pas gydytoja laukti nereikia eina be eiles per uzpakalines duris kodel jie dar.nepaskiepyti nesuprantama
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių