Pereiti į pagrindinį turinį

S. Skvernelis: svarstoma su Lenkija derėtis dėl papildomo pasienio punkto

2020-03-16 12:32

Jei Lietuvos ir Lenkijos pasienyje artimiausiomis dienomis išliks eilės, Lietuvos vyriausybė svarsto inicijuoti derybas dėl papildomo sienos kirtimo punkto atidarymo, pirmadienį pranešė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Scanpix nuotr.

Siekdamos sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Lietuva ir Lenkija atkūrė sienų kontrolę ir uždraudė atvykti užsieniečiams, tačiau kroviniai per sieną yra praleidžiami.

Šiuo metu veikia vienintelis Kalvarijos–Budzisko sienos kirtimo punktas. Sekmadienio vakarą ties juo nusidriekė daugiau nei 20 kilometrų eilė, pirmadienio rytą ji siekė apie 12 kilometrų.

S. Skvernelis paragino vežėjus iš anksto užpildyti reikalaujamas anketas, kad būtų sutrumpintos procedūros. Jo teigimu, jei tai problemos neišspręs, galėtų būti atidaromas naujas punktas, o vežėjai galėtų būti skirstomi pagal prekių pobūdį.

„Jeigu matysime, kad net ir pildant anketas ta procedūra išlieka pakankamai ilga, aišku, su Lenkijos puse kalbėsimės apie galimybę naudotis dar vienu praleidimo punktu, galbūt skirtu atskirti tam tikrus srautus, kalbant apie atitinkamas prekes arba pervežamų krovinių specifiką. Tokia galimybė yra svarstoma“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė prognozavo, kad derybos su Lenkijos puse gali būti sudėtingos, Varšuvai siekiant įgyvendinti karantino sąlygas.

„Matysime, jei tas eiles, srautus bus sunku reguliuoti, tai yra derybų objektas. Bet reikia suprasti, kad kiekviena valstybė savo karantino sąlygas nustato orientuotas į savo valstybės poreikius. Lenkija, kaip žinia, yra tranzitinė valstybė, tad atsiras daug norinčių ją pervažiuoti ar įsteigti daugiau punktų. Todėl sudėtinga prognozuoti, kokie bus Lenkijos Vyriausybės sprendimai“, – žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų