S. Skvernelis: taikomos karantino priemonės duoda atvirkštinį rezultatą

Ekspremjeras Saulius Skvernelis teigia, kad, šalyje blogėjant epidemiologinei situacijai, Vyriausybės taikomos griežtos karantino priemonės nebeduoda norimo rezultato. Opozicijos atstovas įsitikinęs, kad, norint suvaldyti vėl spartėjantį koronaviruso plitimą, būtina taikyti tikslinę vakcinaciją ir didinti testavimo apimtis.

„Jeigu objektyviai pažiūrėtume, tai griežtos karantino priemonės jau nebeduoda rezultato tokio, kokio tikėjosi, o duoda atvirkštinį rezultatą“, – LRT radijui trečiadienį teigė S. Skvernelis.

„Mes matome, kaip vos išgyvena ar neišgyvena mūsų verslai, nesvarbu ar tai būtų smulkus, ar stambus verslas, matome žmonių psichologinę būklę, kokia ji yra, matome kultūros sektorių, matome sporto sektorių. Tai reikia matyti akivaizdžiai, kad tos priemonės nedavė laukiamų rezultatų“, – taip pat pabrėžė jis.

Todėl ekspremjeras įsitikinęs, kad Vyriausybei šiuo metu reikėtų koncentruotis į kiek kitas prioritetines priemones. S. Skvernelis atkreipia dėmesį, kad, siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją, labai svarbu vykdyti tikslinį vakcinavimą ir didinti testavimo apimtis, kurios buvo kritusios „iki nesuprantamų žemumų“.

Tai reikia matyti akivaizdžiai, kad tos priemonės nedavė laukiamų rezultatų.

„Dabar reikia testuoti, testuoti, testuoti. Prisiminti šį šūkį, kuris buvo, juo labiau dabar jau ir kitos galimybės yra, ir kito pobūdžio testai yra, ir tikslingai vakcinuoti. (...) matome, kad gaunamų vakcinų tikrai trūksta, matome, kokia situacija yra, bet tas tikslinis vakcinavimas yra galbūt tuose juodžiausiuose taškuose, jis taip pat duoda papildomą rezultatą“, – sakė S. Skvernelis.

„Tiesiog dabar reikia susitelkti ties kitais prioritetais ir vakcinuotis, plius labai tiksliai žinoti, kiek žmonių yra sergančių, o tam vėlgi reikia pasiekti tokias pat tikrinimo apimtis, kokios buvo, t. y. 15 tūkst.–17 tūkst. per parą“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė antradienį informavo, jog Lietuvoje nustatyti du Pietų Afrikos atmainos koronaviruso atvejai. Todėl, ministrės pirmininkės teigimu, reaguojant į šią informaciją, gali tekti svarstyti tam tikrus karantino sugriežtinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekad nemėgau šito pono

Niekad nemėgau šito pono portretas
Bet šį kartą aš su juo sutinku.Košmaras ir tragedija ant mūsų Lietuvėlės.

onute

onute portretas
PINIGAI DINGSTA O VAKCINU TRUKSTA O DAR GRAŽIAU KAIP GABRYS NUVYKES PAS UKRAINIEČIUS DAR SIULINA JIEMS PADĖTI VAKCINU PERLEISTI NU CIRKAS

JONAS

JONAS portretas
Ar jie nemato kad pu priemonės nieko gero nera tvarkos Vakcinavime chaosas testavime chaosas tauta pasimetusi o jie tik gaudo kas be eilės pasivakcinavo juokinga tik ačiu sakykit kad žmonės patys gelbėjasi kaip gali
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių