S. Skvernelis: tikrai keisis daugiau nei vienas ministras

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad atnaujintoje Vyriausybėje keisis daugiau nei vienas ministras.

Tai reiškia, kad po įgaliojimų grąžinimo prezidentui Gitanui Nausėdai Seime reikės balsuoti ne tik dėl S. Skvernelio paskyrimo premjeru, bet ir dėl Vyriausybės programos.

Tokia procedūra bus reikalinga, nes bus pasikeitę daugiau kaip pusė ministrų nuo S. Skvernelio Vyriausybės įgaliojimų gavimo 2016 metais.

„Užtikrintai galiu pasakyti, kad keisis daugiau nei vienas ministras“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė ministras pirmininkas.

„Matyt, rutuliojasi prie to teisinė mintis, kad Seime reikės dar kartą prabalsuoti už nepakeistą Vyriausybės programą“, – pridūrė jis.

Pasak S. Skvernelio, Vyriausybės formavimo procesas dėl to šiek tiek užsitęs, o ministrų kandidatūros gali pradėti aiškėti kitą savaitę.

Užtikrintai galiu pasakyti, kad keisis daugiau nei vienas ministras.

Praėjusią savaitę prezidento pareigas pradėjęs eiti G. Nausėda sakė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pageidautų matyti ir moterų.

S. Skvernelis to nekomentavo, bet pabrėžė, kad siūlyti kandidatus į Vyriausybę yra jo prerogatyva.

Prieš kelias savaitės koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kam tas stenėjimas?

tai kam tas stenėjimas?  portretas
Tegul skelbia pirmalaikius rinkimus ir baigtas kriukis.

...

... portretas
Oi, Skverneliuk, tu čia prieš laiką nespirgėk - tu DAR nesi paskirtasis premjeras, tu dabar - TIK laikinai einantis pareigas. O kąst į tave iškėlusią ranką - TOTALUS debilizmas (kaip ir viešai duoto žodžio nesilaikymas, taip tik mazgotėlės elgias).

och

och portretas
koks paslaptingas pupuliukas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių