S. Skvernelis „valstiečius“ ragino nepasiduoti interesų grupių įtakai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune vykstančiame „Valstiečių ir žaliųjų sąjungos“ suvažiavime kalbėjęs premjeras Saulius Skvernelis ragino išrinktus partijos narius nepasiduoti interesų grupių įtakai.

„Jeigu mes galvosime apie tarpinį rezultatą, negalvodami apie galutinį, tikrai padarysime darbą, kuris bus blogiausiai vertinimas: nužudysime žmonėse viltį. Požymių tokių matosi. Kiekvienas pažiūrėkime ir dar kartą atsikvošėkime: interesų grupės, ateiti ir paprašyti, pažiūrėti. Seimo nariai, mes atstovaujame visą Lietuvos valstybę ir žmones. (…) Negali vienos apygardos interesai nulemti esminį pasirinkimą, turime pakilti virš to“, - kalbėjo S.Skvernelis.

Jis teigė, kad turi baigtis porinkiminė euforija ir metas pradėti dirbti.

Kol kas prielaidos tam tikrai yra ir aš net neabejoju, kad tuos darbus, kuriuos mes privalome padaryti, turime daryti. Jeigu bus kitaip, aš atvirai sakau - Vyriausybė nebus besimėgaujanti valdžia. Tada bus kita Vyriausybė.

„Esminis žodis, kuris buvo ašis rinkiminės kompanijos, ašis, kuri suvienijo mus ir mūsų rinkėjus - tai buvo žodis „pokyčiai“. Tai nėra tuščias žodis, nėra paprastas, lengvas žodis. Euforija - ji turi praeiti. (...) Praėjo didžiulis pasididžiavimas, kad pavyko padaryti, kuo niekas netikėjo. Dabar atėjo laikas pradėti dirbti ir įgyvendinti tuos pokyčius“, – kalbėjo premjeras.

Jis ragino partijos kolegas atlikti darbus, kurie yra būtini, net ir tuomet, kai jie nėra populiarūs.

„Kol kas prielaidos tam tikrai yra ir aš net neabejoju, kad tuos darbus, kuriuos mes privalome padaryti, turime daryti. Jeigu bus kitaip, aš atvirai sakau - Vyriausybė nebus besimėgaujanti valdžia. Tada bus kita Vyriausybė“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Šeštadienį Kauno halėje vykstančiame suvažiavime, bus renkamas naujas partijos lyderis.

LŽVS turi per 4 tūkst. narių. Per pernai spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ gavo 56 mandatus iš 141. Partija turi premjero postą ir daugumą ministrų portfelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių