Saviizoliacijoje esantys Trakų ir Kelmės rajonų rinkėjai turi galimybę balsuoti namuose

Saviizoliacijoje esantys Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių rinkėjai turi galimybę balsuoti namuose šių savivaldybių merų rinkimų pakartotinio balsavimo metu, primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai, kurie pageidauja balsuoti namuose, iki spalio 23 d. 12 valandos turi pateikti prašymą atitinkamos savivaldybės (Kelmės rajono ar Trakų rajono) rinkimų komisijai.

Prašymą galima pateikti užpildžius registracijos formą ir atsiuntus ją savivaldybės rinkimų komisijai elektroniniu paštu. Taip pat galima paskambinti Kelmės ar Trakų rajonų savivaldybių  rinkimų komisijoms telefonu ir užsiregistruoti.

Besiregistruojant telefonu reikės nurodyti prašymo formai užpildyti reikalingus asmens duomenis ir patvirtinti, kad prašymą balsuoti namuose dėl saviizoliacijos pateikiantis rinkėjas sutinka, jog savivaldybės rinkimų komisija ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras tvarkytų rinkėjo asmens duomenis rinkėjų sąrašų sudarymo tikslais.

Taip pat rinkėjai turės tiksliai nurodyti buvimo saviizoliacijoje priežastį: sergantis COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), įtariamas, kad serga COVID-19 liga, turėjęs sąlytį su sergančiu, grįžęs / atvykęs iš užsienio valstybės.

Priklausomai nuo šios informacijos rinkimų komisijų nariai balsavimo namuose metu dėvės atitinkamas asmens apsaugos priemones, siekdami užtikrinti saugų balsavimo procesą.

Pakartotinis balsavimas namuose Kelmės ir Trakų rajonų merų rinkimuose vyksta spalio 22-23 dienomis.

Pakartotinio balsavimo metu balsuoti turi teisę tik tie rinkėjai, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Kelmės rajono ar Trakų rajono savivaldybėje likus 90 dienų iki rinkimų, t. y. iki š. m. liepos 12 dienos.

Pakartotinis balsavimas rinkimų dieną vyks spalio 24-ąją, kai rinkėjai balsuos savo apylinkėse nuo 7 ryto iki 20 valandos vakaro. Dėl Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių merų varžysis du pirmajame rinkimų ture šiose savivaldybėse daugiausiai rinkėjų balsų surinkę kandidatai.

Kelmės rajono mero pareigų sieks išsikėlęs pats Ildefonsas Petkevičius ir Stasys Jokubauskas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos.

Tapti Trakų rajono meru siekia Liberalų sąjūdžio iškeltas Andrius Šatevičius ir  Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos iškeltas Jaroslavas Narkevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių