Seimas atmetė siūlymą steigti gyvūnų gerovės kontrolieriaus pareigybę

Seimas atmetė siūlymą steigti gyvūnų gerovės kontrolieriaus pareigybę ir Gyvūnų gerovės kontrolieriaus tarnybą.

Už tai numatančias Gyvūnų gerovės ir apsaugos bei Laukinės gyvūnijos įstatymų pataisas, kurias antradienį Seimui pateikė parlamentaras socialdemokratas Linas Jonauskas, balsavo 22 Seimo nariai, 10 buvo prieš, 84 parlamentarai susilaikė.

Seimo sprendimu, projektas nebus tobulinamas, jis atmestas.

Pagal siūlytą projektą, gyvūnų gerovės kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir savo iniciatyva atliekantis tyrimus dėl galimų gyvūnų gerovės pažeidimų, taip pat skundus dėl pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratizmo gyvūnų gerovės srityje.

Atmestame projekte nurodoma, kad kontrolierius 5 metų kadencijai Seimo pirmininko teikimu būtų skiriamas Seimo.

Projektas numatė, kad kontrolieriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis teisės bakalauro ir teisės magistro arba teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį (vienpakopį teisinį universitetinį išsilavinimą) ir ne trumpesnį kaip 10 metų teisinio darbo stažą ir vadovaujamojo darbo patirties. Kontrolierius turėtų prisiekti Seime.

Seimui buvo siūloma numatyti, kad gyvūnų gerovės kontrolierius yra Gyvūnų gerovės kontrolieriaus tarnybos vadovas. Gyvūnų gerovės kontrolieriaus tarnybą sudarytų gyvūnų gerovės kontrolierius, valstybės tarnautojai ir kiti tarnybos darbuotojai.

Įstatymo pataisomis siūlyta numatyti, kad Gyvūnų gerovės kontrolieriaus tarnyba – valstybės biudžetinė įstaiga, steigiama Seimo nutarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lui

Lui portretas
Galvočiau, kad nepasitikėjimą sukėlė gan siauri reikalavomai pretendentui ir ypač jo išsilavinimo krypčiai.

Blusius

Blusius portretas
Gal dar reikėtų dar įsteigti blusų apsaugos kontrolieriaus etatą....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių