Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas dėl dujų kainų "ant kilimėlio" kviečiasi D. Korsakaitę

2013-12-10 08:18
BNS inf.
A. Ufarto / BFL nuotr.

Kainų ir energetikos komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė antradienį atsakys į Seimo narių klausimus dėl dujų ir šildymo kainų.

Klausimus komisijos vadovei yra pateikusi valdantiesiems priklausanti frakcija "Tvarka ir teisingumas".

D.Korsakaitė turės paaiškinti, kodėl artėjant šalčiausiems žiemos mėnesiams, komisija neleido "Lietuvos dujoms" dar labiau sumažinti dujų kainos ir vienašališkai nustatė 5 centais didesnį tarifą nei prašė pati bendrovė.

"Tvarkiečiai" įtaria, kad toks komisijos sprendimas yra dovana Rusijos dujų tiekėjui "Gazprom" ir nenaudingas Lietuvai, nes tarptautiniame arbitraže gali būti interpretuojama, jog patys lietuviai nenori pigesnių dujų.

Taip pat Kainų komisijos pirmininkė turės pateikti informaciją, kokiomis prognozėmis remiamasi, priimant sprendimus dėl dujų kainų ir kodėl jos skiriasi nuo ekonomistų ir "Lietuvos dujų" prognozių.

Gruodžio pradžioje premjeras Algirdas Butkevičius taip pat priekaištavo Kainų komisijai, kuri dujų kainą vartotojams kitąmet sumažino ne 27, o 22 centais. D.Korsakaitė tada aiškino, kad Kainų komisija pasilieka sau tam tikrą rezervą vartotojų sąskaita kainą mažinti antrąjį pusmetį, jeigu atsirastų tam tikra rizika ir importuojamos dujos brangtų.

Prezidentei irgi siūloma aiškintis, kodėl Kainų komisija dujų kainas vartotojams leido apkarpyti mažiau negu siūlė "Lietuvos dujos" - Seime įregistravo nutarimo projektą, kuriuos siūloma Seimui kreiptis į prezidentę, kad ji įvertintų tokį komisijos sprendimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų