Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas imasi tyrimo dėl Druskininkų

2015-11-05 14:23
BNS inf.
Druskininkų vandens parkas
Druskininkų vandens parkas / Druskininkų vandens parko nuotr.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo preliminariai pritarė opozicinių liberalų ir konservatorių iniciatyvai Seime atlikti parlamentinį tyrimą dėl Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumo, statybų, laikraščio leidybos.

Už projektą, kuriuo tyrimą atlikti būtų pavesta Seimo Antikorupcijos komisijai suteikiant jai laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus, balsavo 70 Seimo narių, 22 buvo prieš ir tiek pat susilaikė. Tyrimo iniciatyvą vienbalsiai palaikė ir valdančioji Darbo partijos frakcija. Seimas dar turės balsuoti dėl nutarimo priėmimo.

Tuo tarpu anksčiau ketvirtadienį kita opozicijos iniciatyva pradėti parlamentinį tyrimą dėl premjero socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus žento buvusio verslo skaidrumo po svarstymo atmesta. Pastaroji iniciatyva su „darbiečių“ paramos balsais buvo įveikusi pirmą balsavimą, tačiau projektą atmesti pasiūlė Teisės ir teisėtvarkos komitetas, ir šįkart Darbo partijos frakcijos atstovai balsavo už atmetimą.

Ketvirtadienį priimtu nagrinėti projektu Antikorupcijos komisiją norima įpareigoti išsiaiškinti Vijūnėlės dvaro statybų istoriją ir teisėtumą, kas ir kokiu pagrindu naudojosi Druskininkų savivaldybės įkurtos bendrovės poilsio centro „Aqua“ paslaugomis, ar nebuvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas ten įdarbinant mero, savivaldybės vadovų ir administracijos darbuotojų giminaičius.

Taip pat Antikorupcijos komisijai norima pavesti panagrinėti, kokios aplinkybės lėmė, kad iki šiol Druskininkų savivaldybėje nėra suformuotas Kontrolės komitetas, Etikos bei Antikorupcijos komisijos.

Tyrimas turėtų būti atliktas ir dėl leidinio „Mano Druskininkai“, kurį anksčiau leido savivaldybės įstaiga, o vėliau leidybą perėmė viešoji įstaiga „Kantri medija“, kurios steigėjas yra verslininkas Darius Gudelis.

Panašius klausimus Antikorupcijos komisija ketino nagrinėti praeitą savaitę, tačiau daugiausia valdančiųjų balsais užblokuotas klausimo įtraukimas į posėdžio darbotvarkę.

Kad parlamentinis tyrimas būtų atliekamas, tam turi pritarti visas Seimas paprasta balsų dauguma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų