Seimas kadenciją baigusiam JAV Kongreso nariui J. Shimkui padėkojo už paramą Lietuvai

Seimas šią savaitę priėmė rezoliuciją, kuria ilgamečiam Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Kongreso nariui lietuvių kilmės Johnui Shimkui (Džonui Šimkui) išsakė padėką už paramą Lietuvai.

„Turėdami galvoje, kad J. Shimkus po šešių kadencijų atsisveikina su JAV Kongresu, (...) leiskite bičiuliai padėkoti šitam didžiam demokratui, Respublikonų partijos nariui, už 23 metus kasdien vykusią diskusiją su Lietuvos visuomene“, – sakė rezoliuciją pristatęs konservatorius Emanuelis Zingeris.

Dokumentas buvo priimtas vienbalsiai „už“ balsavus 122 Seimo nariams. Rezoliuciją inicijavo per 20 Seimo narių iš skirtingų parlamentinių frakcijų.

E. Zingeris kalbėdamas apie J. Shimkų pažymėjo, kad tai yra „daugiametis Baltijos grupės pirmininkas, vienas aktyviausių kongresmenų, kuris sėkmingai įtikino Kongresą liberalizuoti prekybą suskystintomis gamtinėmis dujomis, patvirtinti NATO gynybos planus Baltijos šalims, parėmė Ukrainą Rusijos agresijos akivaizdoje, kovojo su Kremliaus priešiška propaganda“.

Rezoliucijoje Seimas įvertindamas „visą jo indėlį į Baltijos valstybių Laisvės bylą, reiškia didžiausią padėką Lietuvos vardu J. Shimkui už 23 metus trukusį nuolatinį rūpestį Lietuvos saugumu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vargsas zydas Zingeris pasidare amerikosu siknalaizis :-) kaip visad lenda be muilo i sikna amerikosui

tik

tik portretas
1? kokiai partijai jis priklause ? jei demonkrat tai viskas aisku ka s valdo si eurodurnyna nuo kurio britai nusimuilino o merkel su macaronu toliau valdo si /durnyna/ kuris jau nesidu.od a kvai/linamas tik maziausi liko uz borto nes politaptvaras peraukstas ji persokt lieka laukt kas 1 ir tai ko gero bus onaiTrumpo respublikpnai?...

klaausimelis pasistojo ...

klaausimelis pasistojo ... portretas
o ka ten veikia prie Shimkaus, lenningrado KGB mokyklos absolvente ,,magnolija,, pany Gzybowska , kalbina Shimku stot y LKP ar verbuoja y KGB stukacius ??????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių