Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas pritarė projektui, kuriuo numatoma efektyvinti valstybės rezervo administravimą ir sudarymą

2024-06-06 07:58

Ketvirtadienį Seimas priėmė Valstybės rezervo įstatymo pakeitimus, kuriais bus efektyvinamas rezervo administravimas ir sudarymas bei leista įgaliotoms institucijoms įsitraukti į kaupiamų maisto produktų įsigijimo procesą.

L. Balandžio / BNS nuotr.

Už projektą priėmimo metu balsavo 102, susilaikiusių ar prieš balsavusių parlamentarų nebuvo. Šis įstatymas įsigalioja nuo 2024 m. liepos 1 d.

Anksčiau tik valstybės rezervo tvarkytojai turėjo teisę valstybės pirkti rezervui skirtus materialinius išteklius valstybės lėšomis. Tuo metu šiuo pakeitimu numatoma teisė į pirkimus įsitraukti ne tik valstybės rezervo tvarkytojams, bet ir jų įgaliotoms institucijoms ar įstaigoms.

Kaip anksčiau teigė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas, Vyriausybė teikė minėtą projektą dėl poreikio iš esmės keisti rezervo planavimo, tvarkymo ir kaupimo principus.

Pakeitus įstatymą atsisakoma reikalavimo materialinių išteklių atsargas, kurių pirkimas numatytas pagal rezervavimo sutartis, laikyti atskiruose statiniuose arba atskirtose jų patalpose. Taip pat siekiama mažinti neperduotų ir utilizuotinų medicinos atsargų kiekį ir taupyti valstybės biudžeto lėšas, numatant galimybę atnaujinti ne tik medicinos atsargas.

Bus praplėstas ir subjektų, kuriems gali būti perduodamos medicinos atsargos sąrašą – nustatyti, kad socialinių globos ir švietimo biudžetinių įstaigų prašymu medicinos atsargos gali būti perduotos jų steigimo dokumentuose nurodytai veiklai vykdyti.

Galiausiai bus sumažinta administracinė našta, tenkanti tiekėjams ir gamintojams, sudariusiems rezervavimo sutartį su valstybės rezervo tvarkytoju, – vietoj tiekėjo galimybių vykdyti prisiimtus įsipareigojimus tikrinimų periodiškumo, bet ne rečiau kaip du kartus per metus, numatoma, kad tikrinama bus ne rečiau kaip vieną kartą per metus Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų