Seimas spręs, ar leisti daugiabučių susirinkimuose sprendimus be kvorumo

Seimas apsispręs, ar nuo kovo leisti pakartotiniuose daugiabučių gyventojų susirinkimuose sprendimus kai kuriais klausimais priimti dalyvaujant penktadaliui žmonių, tuo tarpu garažų savininkams kvorumas nebūtų reikalingas.

Seimas penktadienį balsuos dėl tokių Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymo pataisų. Jomis, kaip nurodo Aplinkos apsaugos komitetas, siekiama spręsti daugiabučių gyventojų neaktyvumo problemas. 

Siūlomi pakeitimai nebūtų taikomi visais savininkų svarstomais klausimais, o tik tada, kai sprendimams priimti nereikalingas visų žmonių dalyvavimas, pavyzdžiui, dėl bendrijos įstatų keitimo, vadovybės rinkimo, įmokų tvirtinimo ir kitų. 

Iki šiol visuotinis susirinkimas yra teisėtas ir gali priimti sprendimus, kai jame dalyvauja daugiau kaip pusė daugiabučio namo bendrijos narių.

Jeigu kvorumo nėra, laikoma, kad visuotinis susirinkimas neįvyko, ir ne anksčiau kaip po dviejų savaičių turi būti sušauktas pakartotinis visuotinis susirinkimas, kuris turi teisę svarstyti ir priimti sprendimus pagal neįvykusio susirinkimo darbotvarkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisi betvarkė su daugibučių bendrijomis

baisi betvarkė su daugibučių bendrijomis portretas
jeigu bendrijos pirmininkė drįsta teismui pateikti suklastotą susirinkimo protokolą.

resdx nmkliuygtf

resdx nmkliuygtf portretas
Kaip ir visa teisė, taip ir DNSB įstatymai degraduoja ir neveikia, nes pažeidimų niekas nekontroliuoja, veiklos netiria net rašant pasirašytus e. parašu prašymus (duoda absoliučiai teisiškai nepagrįstus ir šališkus atsakymus), policija nemato nusikaltimų sudėties ir nepradeda tyrimų (atspindys visos teisinės sistemos). Vienu žodžiu - kritikuojami visokie svetimi autokratai, bet sava tvarka nė iš tolo jų tvarkai neprilygsta. Dažnas, pabuvęs tose "autokratiškose" šalyse, būna sužavėtas tvarkos, net pagarbos moterims, nors teigiama priešingai. Pavyzdžiai - didžiosios valstybės, tarp jų ir Lietuva, didžiausių pasiekimų turėjo būtent karalių valdymo laikais, o per parlamentus jos žlugo, pav. Lietuvos - Lenkijos valstybė neteko neteko valstybingumo dėl valios nebuvimo kariauti su ruskiais dėl bajorų valios nebuvimo - beveik visada "pavietų" valdovai nenori atlikti prievolės valstybei. Šito padarinius matome iki šiol - nė nebūtų tos ruskių "federacijos", realiai kitų šalių sukurtos imperijos.

Susirinkimuose

Susirinkimuose   portretas
Vyksta dalyvių registracija PASIRAŠANT ! VISI DALYVAUJANTYS ( turintys teisę balsuoti darbotvarkės klausimais ) BALSUOJA PAGAL DARBOTVARKĖS klausimus ! Už , prieš , susilaikė ! Skaičiuojami balsai ir PROTOKOLUOJAMAS sprendimas vienu ar kitu klausimu ! Skaitykite DNSB ĮSTATYMĄ ! , įstatus kaip turi vykti susirinkimai ! O ne savas taisykles įvedinėkite ! Neatėjai , vadinasi tau nerūpi !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių