Pereiti į pagrindinį turinį

Seime – forumas apie civilinės partnerystės įteisinimą

2015-06-03 11:41
B. Barausko / BFL nuotr.

Seime rengiama konferencija apie civilinės partnerystės galimybes Lietuvoje. Forumo tikslas – įvertinti įstatymo projektą, kuris įteisina civilinę dviejų asmenų partnerystę nepriklausomai nuo jų lyties. Šių pataisų iniciatorė Seimo narė liberalė Dalia Kuodytė sako, kad naujuoju įstatymu norima sukurti mechanizmą, kad žmonės civiline partneryste galėtų naudotis visapusiškai.

„Kalbama apskritai apie partnerystės instituto įgyvendinimo mechanizmą. Nuo 2000 metų Civiliniame kodekse partnerystės institutas yra įrašytas, tačiau iki šiol dar neturime jo įgyvendinimo mechanizmo. Šiomis Civilinio kodekso pataisomis ir yra siūloma, kaip realiai būtų galima pasinaudoti tuo, kas jau 15 metų yra mūsų Civiliame kodekse. Yra siūloma atsisakyti apibrėžimo, kad yra galimybė tik vyrui ir moteriai sudaryti partnerystę. Mes tai siūlome, vadovaudamiesi nediskriminavimo principu“, – teigia D. Kuodytė.

Įstatymui kai kurie Seimo nariai prieštarauja, teigdami, kad civilinė partnerystė netiesiogiai prilyginama santuokai. Ypač daug diskusijų kelia leidimas tos pačios lyties asmenims sudaryti partnerystę. Kol kas neaišku, ar Seimas priims šį įstatymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų