Konservatoriai ir dvi liberalų partijos skelbia pasiryžimą formuoti naują Vyriausybę

Konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija pirmadienio naktį paskelbė, kad ketina formuoti Ingridos Šimonytės vadovaujamą Vyriausybę.

„Esame pasiryžę telktis siekdami atkurti pasitikėjimo ryšius Valstybėje bei tarp jos žmonių ir formuoti koaliciją bei Vyriausybę, vadovaujamą Ingridos Šimonytės“, – rašoma partijos pirmininkų deklaracijoje.

Pirminiais duomenimis, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo 50 mandatų Seime ir kartu su koalicijos partneriais turėtų trapią daugumą parlamente.

Trijų partijų vadovai teigia, kad Seimo rinkimais Lietuvos piliečiai „išreiškė naujos politinės kultūros ir kokybės lūkestį“.

„Visuomenė išreiškė pasitikėjimą demokratinėmis, teisės viršenybės principą, žmogaus teises gerbiančiomis politinėmis partijomis, o šalį valdžiusių atžvilgiu sumenkęs pasitikėjimas liudija politinių permainų būtinybę“, – rašoma deklaracijoje.

Partijų vadovai teigia, kad „Lietuva bus stipresnė, jei politinės jėgos gebės rasti ilgalaikius susitarimus dėl svarbiausių valstybės ir visuomenės raidos klausimų“.

„Esame pasiruošę atstovauti visiems Lietuvos piliečiams, o ne tik tuos, kurie balsavo už mūsų politines jėgas. Todėl prie sutarimų dėl svarbiausių koalicijos darbų kviesime prisijungti ir kitas parlamentines politines jėgas bei svarstysime įtraukti jų programines idėjas“, – rašoma deklaracijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

GĖDA

GĖDA  portretas
Tik už tave, proto "pydaraste" eik pasikask po tuo savo plintusu

Gėda

Gėda portretas
Lesbiečių lietuva:( taip turėjom nusiristi žemiau plintuso, kad mums dabar ne visai bobos vadovaus:(

Anonimas

Anonimas portretas
O man kažkaip ramu. Ar jūs kada matėt, kad trys moteriškos ilgiau sugyventų. Pamatysit, greit jos dėl kavalierių (žinoma, jeigu joms jų reikia), mandresnės kitos dėvimos suknelės, ne taip pasakyto žodžio ar iškovotos vietos prie lovio susipeš. Senasis dvasinis vadovas jau per senas kaip nors jas suvaldyti, o jaunasis iš vis visą gyvenimą pats įpratęs po moterišku Austėjos padu tūnoti, ką jau kalbėti apie vadovavimą kitoms damoms
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių