Pereiti į pagrindinį turinį

Seime - vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo renginių

Euro zonos finansų ministrų vadovas ragina išleisti bendras Europos obligacijas
Euro zonos finansų ministrų vadovas ragina išleisti bendras Europos obligacijas / Shutterstock nuotr.

Seime prasideda ES saugumo ir gynybos politikos konferencija, kuriole laukiama daugybės aukštų pareigūnų, tarp kurių – ES užsienio reikalų įgaliotinė Catherine Ashton bei NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

Seime tris dienas vyks ES Tarpparlamentinė bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferencija.

Daugiausiai dėmesio bus skiriama saugumo politikos strategijoms, Rytų partnerystės aktualijoms, analizuojama saugumo padėtis pasaulyje, diskutuojama apie ES ir NATO bendradarbiavimą. Išvados turėtų taps svariu indėliu besirengiant gruodį vyksiančiai Europos Vadovų tarybai.

Konferencijoje tikimasi pranešti ir apie dešimties ES šalių steigiamą fondą, iš kurio ketinama remti Rytų partnerystės šalių dalyvavimą ES bendros saugumo ir gynybos politikos veikloje. Planuojama, kad iš pradžių fondą sudarys 100 tūkst. eurų.

Rytų partnerystės programoje dalyvauja šešios šalys – Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina. Glaudesni ES santykiai su šiomis šešiomis posovietinėmis šalimis yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo prioritetų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų