Pereiti į pagrindinį turinį

Seime – siūlymas drausti Seimo nariams būti paramos fondų steigėjais

2018-12-31 10:09

Seime registruotas siūlymas drausti Seimo nariams bei savivaldos politikams būti paramos ir labdaros fondų steigėjais.

Karolio Kavolėlio / Fotobanko nuotr.

Labdaros ir paramos fondų įstatymą grupė Seimo narių siūlo papildyti nuostata, kad fondo steigėjais negali būti Seimo nariai bei savivaldybių tarybų nariai.

Šiuo metu pagal Labdaros ir paramos įstatymą paramos teikėju ir tuo pačiu labdaros ir paramos fondo steigėju negali būti politinė partija ir politinė organizacija.

„Šiuo metu įstatyme yra nuoroda į politines partijas, bet apribojimų Seimo nariams ir savivaldybių  tarybų nariams nėra, ir čia atsiranda didelė skylė, užmaskuota korupcija“, – BNS sakė pataisų iniciatorius Seimo narys Povilas Urbšys.

Pataisas taip pat pasirašė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „valstietis“ Vytautas Bakas, Audito komiteto pirmininkė konservatorė Ingrida Šimonytė, Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius bei kiti parlamentarai.

„Sistemiškai vertinant galiojantį reguliavimą, t. y. esant draudimui politinėms partijoms ir politinėms organizacijoms būti fondų steigėjais, įstatymų leidėjo tikslas, tikėtina, buvo būtent politinio elemento eliminavimas iš fondų veiklos“, – sakoma pataisos aiškinamajame rašte.

Vyriausioji rinkimų komisija gruodį baigė tyrimą dėl „valstiečių“ dalintų vaikiškų tautinių kostiumų, tačiau pažeidimų nenustatė.

„Valstiečių“ vadovo Ramūno Karbauskio ir muzikanto Andriaus Mamontovo įsteigtas fondas „Švieskime vaikus“ už R. Karbauskio įmonių lėšas vaikų darželiams išdalijo 18 tūkst. vaikiškų tautinių kostiumų.

Tautinių kostiumų akcijai R. Karbauskiui priklausančios įmonės skyrė daugiau nei 500 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų