Seimo komitetas aiškinosi gynybos atašė Rusijoje atšaukimo aplinkybes

  • Teksto dydis:

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį aiškinosi gynybos atašė Rusijoje pulkininko Sauliaus Pikturnos atšaukimo aplinkybes, šiam vedus Rusijos pilietę ir apie tai neinformavus Lietuvos.

„Kadangi mes kaip komitetas pritariame toms kandidatūroms, turime gauti atgalinę informaciją, ar mes kažkur padarėme klaidą, ar kažkur paaiškėjo kokios aplinkybės, kurių mes nežinojome skyrimo metu, paaiškėjo, kad viskas susiklostė daug vėliau, jau netgi ministrui parašius įsakymą dėl jo skyrimo“, – po komiteto posėdžio BNS sakė jo vadovas Artūras Paulauskas.

Pasak A.Paulausko, išsamiau į klausimus dėl aplinkybių, tapusiu pagrindu atšaukti atašė, atsakys Antrojo operatyvinių tyrimų departamento atliekamas tyrimas.

„Dabar atlieka tyrimą Antras departamentas, matyt, į visus kausimus gausime po tyrimo atsakymus, kodėl jis taip skubėjo (vesti) antrą kartą. Jis turėjo deklaruoti (santuoką), bet jau kiltų klausimai: Rusijos pilietybę turinti moteris, vaikai ten, motina ten, Rusijoj, jau būtų visai kitaip žiūrima jį siunčiant, o jis nepateikė tos deklaracijos, turbūt nenorėjo, kad būtų iškilusios abejonės dėl žmonos. (...) Aš manau, kad to kariškio rimčiausia klaida, kad jis neinformavo laiku, nepateikė duomenų, taip greitai viską darė“, – kalbėjo NSK vadovas.

Lietuva rugsėjo pabaigoje oficialiai atšaukė gynybos atašė Rusijoje pulkininką S.Pikturną, jis grąžintas į Lietuvą konsultacijoms. Karininkas atšauktas paaiškėjus, kad yra vedęs Rusijos pilietę, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas yra anksčiau patvirtinęs, kad kai S.Pikturna buvo siunčiamas dirbti į Rusiją, jis buvo vedęs lietuvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

b

b portretas
,, juk mano manimu nieko nenusikalto šitas kariškis ,kad vedė ukrainos pilietė ,o kas yra prieš žmogaus laisve ir santuoka su kitos šalies piliete juk meilei nėra jokiu barjeru, ir kelio koki aš išsirinkau taip kam blogi susikuriau,,,, o dėl žmonos juk nieko mes nežinome ar jis buvo vedes , juk ne carene rasputinas mylėjo o mūsų ataše gynybos sumaiše kraujo laša taip ar čia tragėdija ,kad kita vietoj šito pastatė,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių