Seimo komitetui siūlomas dokumentas, kuriame DP byla vadinama politine

  • Teksto dydis:

Seimo Žmogaus teisių komitetui siūloma balsuoti dėl „darbiečio“ Gintaro Tamošiūno parengto kreipimosi, kurio preambulėje nurodoma, kad Darbo partijos byla yra politinė.

Kaip rašo portalas 15min.lt,  komiteto narės liberalė Dalia Kuodytė ir socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė tvirtina, kad komitetui priėmus tokį dokumentą, juo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas neabejotinai mojuotų gindamas savo teisinę neliečiamybę Europos Parlamente.

„Ten rašoma, kad tai mes, komitetas, nutarėme, kad Darbo partijos byla yra politinė. Tačiau to tikrai nebuvo, mes net nieko nesvarstėme. Tai, kas yra daroma, peržengia visas padorumo ribas“, – teiga D.Kuodytė.

G.Tamošiūnas teigia, kad tapęs Seimo nariu pamatė, kad komitetas į jo partijos lyderio skundą niekaip nesureagavo ir, nutaręs, kad taip būti neturėtų, nusprendė padėtį taisyti. Jis patvirtino, kad dokumento preambulėje perrašytas tekstas iš V.Uspaskicho kreipimosi, tačiau nepaaiškino, kodėl jis pateiktas kaip viso komiteto nuomonė.

Europos Parlamentas, kurio nariu pavasarį antrą kartą tapo V.Uspaskichas, jo teisinės neliečiamybės klausimą spręs lapkritį. Jei jam tai pavyktų pasiekti, kad būtų nubalsuota prieš neliečiamybės nakinimą, Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimas Lietuvos apeliaciniame teisme užtruktų dar bent penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių