Seimo kontrolierių įstaigos vadove paskirta E. Leonaitė

Seimo kontrolierių įstaigos vadove tapo prieš pora savaičių kontroliere paskirta ir šią savaitę Seime prisiekusi teisininkė Erika Leonaitė.

Seimas ketvirtadienį per slaptą balsavimą 70  balsų „už“, septyniems parlamentarams buvus prieš ir aštuoniems susilaikius paskyrė ją ir Seimo kontrolierių įstaigos vadove.

Į šias pareigas ją pasiūlė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sakydama, kad „Seimo kontrolierių įstaigai reikalingas naujos kartos, drąsus ir itin plataus akiračio vadovas, kuris institucijos veiklą padarytų efektyvesnę“.

Pasak parlamento vadovės, E. Leonaitė yra „gerbiama teisininkė, žinoma aukščiausio lygio žmogaus teisių ekspertė, puikiai vertinama Vilniaus universiteto dėstytoja, turinti ilgametės įvairių veiklų bei projektų koordinavimo ir valdymo patirties“.

E. Leonaitė antradienį prisiekė Seime. Seimo pirmininko teikimu parlamentas skiria Seimo kontrolierių įstaigos vadovu vieną iš paskirtų Seimo kontrolierių.

Ji pakeitė Seimo kontrolierių Augustiną Normantą, jis lapkritį baigė savo trečią kadenciją.

E. Leonaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro kvalifikacinį ir socialinių mokslų srities teisės mokslų krypties daktaro laipsnius.

Ji yra dirbusi Konstituciniame Teisme, nuo 2017 metų Žmogaus teisių stebėjimo institute buvo Teisės programų vadovė, vadovavo tarptautiniams ir nacionaliniams projektams.

Moksline ir pedagogine veikla žmogaus teisių ir tarptautinės teisės srityse E. Leonaitė užsiima nuo 2004 metų, dalyvauja visuomeninėje teisinėje veikloje: nuo 2019 metų yra Europos kovos su hibridinėmis grėsmėmis kompetencijos centro Teisinio atsparumo grupės, o nuo šių metų – Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos koordinavimo tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Ir vėl iš lbgt ištvirkėlių grupės.Tikras bardelis tame seime.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių