Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo kontrolierius – už lengvesnį informacijos prieinamumą žurnalistams

2014-07-11 07:01
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Seimo kontrolierius Raimondas Šukys kreipėsi į Kultūros ministeriją, rekomenduodamas parengti pavyzdinę tvarką, kuri užtikrintų žurnalistų teisės gauti informaciją tinkamą įgyvendinimą valstybės ir savivaldybės institucijose ir įstaigose.

R.Šukio nuomone, negali būti toleruojami biurokratiniai trukdžiai, dėl kurių žurnalistai negali įgyvendinti savo profesinės pareigos – operatyviai gauti informacijos, objektyviai bei išsamiai ją skelbti informuodami visuomenę.

„Įvertinęs problematiką, kai įvairiose savivaldybės ir valstybės įstaigose sukuriamos biurokratinės kliūtys žiniasklaidai gauti ir rinkti informaciją apie savivaldybių ir įstaigų ar pareigūnų darbą, kreipiausi į Kultūros ministeriją, kuri pažadėjo iki metų pabaigos parengti tokią tvarką ir pateikti Vyriausybei tvirtinti“, - penktadienį išplatintame pranešime teigia Seimo kontrolierius.

Seimo kontrolierių įstaigoje gauta per 10 skundų iš įvairių žiniasklaidos priemonių. Juose žiniasklaidos priemonių atstovai skundžia savivaldybių ir valstybės institucijų pareigūnų veiksmus dėl atsisakymo suteikti informaciją.

Pasak R.Šukio, dauguma skundų pripažinti pagrįstais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų