Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo laikinajai energetikos komisijai siūloma dirbti ilgiau - iki gruodžio vidurio

2013-11-11 11:50
BNS inf.
Nemėgstamiausi politikai – A.Kubilius, V.Tomaševskis ir R.Paksas
Nemėgstamiausi politikai – A.Kubilius, V.Tomaševskis ir R.Paksas / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seimo laikinoji energetikos komisijos šią savaitę, kaip buvo planuojama, nepateiks savo išvadų Seimui - komisijos darbas gali būti pratęstas iki gruodžio 15-osios. Dėl to sprendimą trečiadienį turės priimti komisija, o ketvirtadienį - Seimas.

Dėl komisijos, kuri aiškinasi buvusios Vyriausybės pradėtus strateginius energetikos projektus, darbo pratęsimo apsispręsta pirmadienį Seime vykusioje valdančiųjų partijų politinėje taryboje.

"Buvo nutarta pratęsti komisijos darbą iki gruodžio 15 dienos", - žurnalistus informavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

"Komisija yra labai daug padirbėjusi. Mes dar pratęsime diskusiją šituo klausimu. Ta informacija, kuri buvo pateikta, kad milijonai išleisti įvairioms programoms, kurios neduoda jokių rezultatų, tai turi  atsakyti tam tikri žmonės, kaip tos lėšos buvo naudojamos. Ir rinkėjai turi tai žinoti", - pridūrė premjeras Algirdas Butkevičius.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pranešė, kad politinė taryba, išklausiusi komisijos vadovybės, pateikusios išvadų projektą, pasigedo atsakymų į kai kuriuos klausimus, tačiau jų nedetalizavo.

"Koalicinėje taryboje buvo pasigesta kai kurių išsamesnių atsakymų, todėl buvo pasiūlyta balsuoti, kad būtų pratęstas komisijos darbas. Nenoriu detalizuoti, nes dalis informacijos yra riboto naudojimo", - teigė Seimo vadovė.

L.Graužinienė taip pat sakė, kad dėl kai kurių komisijos narių "netinkamo" elgesio yra gavusi raštus ir iš opozicijos atstovų, ir iš kitų komisijos narių.

"Opozicijos atstovai - Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė turėjo priekaištų, bet ir komisija jiems turėjo priekaištų. Kaip Seimo pirmininkė, aš turiu ir vienų, ir kitų raštus dėl netinkamo elgesio, dėl Andriaus Kubiliaus netinkamo elgesio su dokumentais. Išsiaiškinsime darbine tvarka", - teigė L.Graužinienė.

Komisijos pirmininkas socialdemokratas Artūras Skardžius BNS sakė, kad artimiausias komisijos posėdis vyks trečiadienį - tada ji priims sprendimą dėl veiklos pratęsimo, be to, numatoma apklausti suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą įgyvendinančios "Klaipėdos naftos“ generalinį direktorių Roką Masiulį ir buvusį elektros perdavimo sistemos operatorės "Litgrid" generalinį direktorių Virgilijų Poderį, kuris dabar vadovauja "Litgrid" valdančiai bendrovei "Epso-G".

Planuojama į vieną posėdžių dar kartą kviesti ir buvusį "Klaipėdos naftos" valdybos pirmininką bei energetikos viceministrą Arvydą Darulį - ketinama aiškintis, ar jis neviršijo savo įgaliojimų. 

A.Skardžius teigė, kad pratęsti komisijos darbo nematąs "didelės būtinybės", bet tikisi, kad per papildomą laiką pavyks gauti atsakymus ir į visas užklausas. "Dar į nemažai paklausimų nesame gavę atsakymų", - teigė parlamentaras.

Seimo laikinoji energetikos komisijas buvo sudaryta birželio 11 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų