Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo nuolatiniu atstovu ES skiriamas M. Maldeikis

2015-12-09 10:35
BNS inf.
V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Seimo valdyba nurodė parlamento kanclerei Daivai Raudonienei parlamento nuolatiniu atstovu Europos Sąjungoje (ES) skirti Seimo Europos reikalų komiteto biuro patarėją Matą Maldeikį.

Naujasis atstovas darbą pradės 2016 metų sausį.

Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į Seimo Europos reikalų komiteto ir Seimo Užsienio reikalų komiteto protokolinius nutarimus ir užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus rašytinį pritarimą, teigiama Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

Pagal įstatymą, Seimo nuolatiniu atstovu skiriamas karjeros valstybės tarnautojas, einantis ne žemesnes kaip Seimo kanceliarijos patarėjo pareigas ir turintis darbo patirties tarptautinių santykių srityje.

Seimo kanceliarijos surengtą konkursą laimėjo vienintelis reikalavimus atitikęs kandidatas – šešerius metus Seimo kanceliarijoje dirbantis Seimo Europos reikalų komiteto biuro patarėjas M.Maldeikis.

Seimo atstovas ES skiriamas trejiems metams.

Nuo 2008 metų šias pareigas eina Seimo kanceliarijos valstybės tarnautoja Živilė Pavilonytė, anksčiau Seimo nuolatinėmis atstovėmis dirbo Rūta Bunevičiūtė ir Loreta Raulinaitytė, kurios toliau tęsia darbą Seimo kanceliarijoje.

Seimo nuolatinis atstovas ES padeda stiprinti ir plėtoti Seimo ir ES institucijų bendradarbiavimą, reguliariai informuoja Seimą, Seimo komitetus, Seimo valdybą apie ES institucijų veiklą, ypač dėl labai aktualių arba aktualių pasiūlymų priimti ES teisės aktus, taip pat apie kitų ES dokumentų svarstymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų