Seimo pirmininkas vyksta į JAV aptarti Baltijos regiono aktualijų

  • Teksto dydis:

Ateinantį pirmadienį, kovo 2 dieną, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su darbo vizitu vyks į Vašingtoną.

Vizitas rengiamas kartu su Latvijos ir Lenkijos parlamentų pirmininkais bei Estijos parlamento atstovais, siekiant atkreipti JAV dėmesį į regiono problemas ir aktualijas.

Vizito metu numatyti susitikimai su JAV Atstovų rūmų pirmininke Nancy Pelosi, JAV Atstovų rūmų Užsienio reikalų ir Gynybos komitetų pirmininkais, Senato Užsienio reikalų ir Asignavimų komitetų pirmininkais, taip pat JAV Senato Baltijos draugų grupės pirmininkais.

V. Pranckietis vizito išvakarėse sakė, kad Lietuva vertina JAV Kongreso vaidmenį užtikrinant Baltijos regiono saugumą ir stabilumą.

„JAV buvimas mūsų regione yra nepakeičiamas. Esame dėkingi JAV už aktyvų dalyvavimą Baltijos regione organizuotose karinėse pratybose. Tai rodo, kad JAV yra pasirengusi perdislokuoti tūkstančius savo karių. Tai labai rimta", - teigė parlamento vadovas.

Pasak Seimo pirmininko, Lietuvai svarbus NATO gynybos planas Baltijos valstybėms ir Lenkijai, taip pat priemonės, kuriomis stiprinamas karinis pasirengimas, įskaitant kibernetinį ir energetinį saugumą.

Vizito metu Seimo pirmininkas susitiks ir su Vašingtono ir Baltimorės lietuvių bendruomenėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stefa

Stefa portretas
Pranskietis,- Lietuvos gėda. Nepritariu šiai jo išvykai.

...

... portretas
Tai kad jie ten net nežino kur ta Baltija yra, tai apie ką su jais kalbėt?.. :/

ANONIMAS

ANONIMAS portretas
GERIAU Į MASKVA VAŽIUOK.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių