Seimo pirmininkė sako turinti kandidatus į žvalgybos kontrolierius, juos įvardins kovą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako turinti kandidatus į žvalgybos kontrolierius, bet juos įvardins registravusi teikimus, prieš kovo 10 dieną prasidedančią eilinę pavasario sesiją.

Aš turiu kandidatus, bet kadangi iki kovo 10 dienos nebus tokios neeilinės sesijos, kur būtų galima pateikti kandidatus, prieš pat kovo 10 dieną įvardinsiu“, – BNS šią savaitę sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė teigė, kad kandidatai yra patikrinti ir gavę leidimus dirbti su slapta informacija, tad jokių kliūčių jų pateikti nėra, tik laukiama sesijos.

„Nėra jokių kliūčių juos pateikti, tik tiek, kad kovo 10 prasidės sesija“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen, kol kas neįvardijanti kandidatūrų.

Seimas 2021-aisiais priėmė įstatymą dėl žvalgybos kontrolieriaus instituto įkūrimo. Pagal įstatymą, nuo 2022-ųjų liepos jau turėjo pradėti dirbti du žvalgybos kontrolieriai, tačiau dėl įvairių priežasčių jų kandidatūros nebuvo pateiktos Seimui.

Seimo opozicija dėl žvalgybos kontrolierių kreipėsi į Konstitucinį Teismą, bet šis prieštaravimo pagrindiniam šalies įstatymui neįžvelgė. Parlamentarai prašė įvertinti, ar žvalgybos kontrolieriaus institutas neapriboja Seimo kontrolierių teisės ir pareigos tirti skundus dėl valstybės ir savivaldybių pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratizmo.

Žvalgybos kontrolierių kandidatūras Seimui turi pateikti parlamento pirmininkas, apsvarsčius Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Žmogaus teisių komitetams.

Žvalgybos kontrolierių tarnyba vykdys nuolatinę žvalgybos institucijų – Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento – veiklos teisėtumo priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvė

Lietuvė portretas
Nuo kada ji Čmilytė? Visada rašė normalią jos pavardę -Čmil. o po skandaliuko dėl tėtuko, ko tai sulietuvėjo pavardė tiek jos ,tiek tėvo- Čmilis ....Kas čia per cirkai? O pati tai man taip ,grynai žydelkutė, ir niekur apie motiną nerašo, gal jos motina ir buvo kokia žydelka, nei ji pati nekalba, man rodos , kad jos mamytė dar "žymesnė" už tėtuką buvo, nes taip slepiama info apie motiną...kaip ir Gabrieliukas. Bijo,kad galai dar kokie nepalystų.....

skiep

skiep portretas
rosija liubiumaja moja

čmil...

čmil... portretas
...aš juk čmil, kiek galima??
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių