Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė tikisi, jog E. Dambrauskienės neištiks pirmtako likimas

2015-09-23 06:07
BNS inf.
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikisi, jog Seimas pritars teisėjos Editos Dambrauskienės skyrimui generaline prokurore ir jos neištiks kolegos Nerijaus Meilučio likimas, kurio kandidatūrą Seimas birželį atmetė.

Seimo pirmininkė sako iš E.Dambrauskienei Seime užduotų klausimų, taip pat pokalbių su Seimo nariais po jos prisistatymo susidariusi įspūdį, kad parlamentarai linkę teigiamai vertinti kandidatę. Klausiama, ar palankus parlamentarų požiūris į naująją kandidatūrą rodo Seimo ir Prezidentūros santykių atšilimą, L.Graužinienė sakė, jog ne institucijų santykiai lėmė vienos ar kitos kandidatūros vertinimą.

„Vakar klausiau, ir kaip prisistatė kandidatė, ir kokie klausimai buvo, aš galvoju, kad ne tiek santykiai Seimo su prezidente turėjo įtakos, bet, kiek aš prisimenu, daugeliui Seimo narių tiesiog nepatiko kandidato (N.Meilučio) prisistatymas, kandidato matymas, kandidato vizija, ir tai matyt lėmė“, - apie Seimo sprendimą atmesti ankstesnę kandidatūrą Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

„Kiek man teko bendrauti, dauguma pasakė teigiamą atsakymą, kad jiems patiko, sako, kad norėsime iš arčiau pažinti, frakcijose. Man asmeniškai susidarė labai gera nuomonė ir kandidatė patiko“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Seimui antradienį buvo pateikta teisėjos E.Dambrauskienės kandidatūra vadovauti Generalinei prokuratūrai. Po susitikimų frakcijose kitą savaitę numatytas balsavimas dėl pritarimo jos kandidatūrai.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkę E. Dambrauskienę  į generalines prokurores pasiūlė prezidentė D.Grybauskaitė. Generalinį prokurorą penkerių metų kadencijai skiria prezidentas Seimo pritarimu.

46 metų E. Dambrauskienė  teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų įvairiapusės teisinio ir vadovaujančio darbo patirties. E.Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate. 2008 metais E.Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Generalinė prokuratūra be nuolatinio vadovo liko birželio viduryje, kai baigėsi Dariaus Valio kadencija. Šalies vadovė į generalinius prokurorus pasiūlė Kauno apygardos teismo pirmininką N.Meilutį, bet Seimas kandidatūrai nepritarė. Prokuratūrai dabar laikinai vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų