Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė: vadovė moteris prokuratūroje įneštų daugiau santarvės

2015-09-11 07:36
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tvirtino nieko negalinti pasakyti apie kandidatę į generalinius prokurorus, nes nežino prezidentės pasirinkimo motyvų. Tačiau Seimo vadovė svarstė, jog moters vadovavimas šiuo metu gana susikladžiusiai Generalinei prokuratūrai galėtų įnešti „daugiau santarvės“ šioje institucijoje.

„Na, ką aš galiu pasakyti - kai gausime teikimą, kai bus motyvacija, tada ir spręsime, dabar nieko negaliu atsakyti“, - penktadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Ji svarstė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė kandidatę pasirinko dėl jos profesinės kompetencijos, nebūtinai tai turi būti žinomas žmogus.

„Manau, kad prezidentė pasirinko kandidatę pagal kompetenciją ir norėtųsi tikėti, kad tikrai nėra pagal tai - moteris ar vyras. Bet iš tiesų moterys labiau linkę dirbti tyliai, skrupulingai, pedantiškai ir tvarkingai. Matomai, pagal darbo rezultatus ir buvo pasirinkta“, - BNS penktadienį sakė L.Graužinienė.

„Tikrai nieko nematau blogo, būtų pirmą kartą moteris prokurorė Lietuvos istorijoje. Gal kaip tik dabar reikia, kai prokuratūra labai susiskaldžiusi, moters, kuri daugiau vyriškame kolektyve įneštų moteriškos santarvės ir turbūt institucijai tai būtų toks teigiamas aspektas“, - svarstė Seimo vadovė.

Pasak jos, nereikėtų delsti paskirti naują Generalinės prokuratūros vadovą, nes to reikia pačiai prokuratūros sistemai.

„Situacija yra nelengva, kadangi jau keletą mėnesių nėra generalinio prokuroro, pareigas eina pavaduotojas ir pačiai sistemai tiesiog reikia, kad kuo greičiau atsirastų vadovas ir tiesiog atsirastų normalūs dalykiniai, darbiniai santykiai. Kaip žinote, buvęs generalinis prokuroras tikrai paliko daug švelniai tariant keistų sprendimų - vidinių struktūrinių pertvarkymų ir t. t. Tikrai nebuvo geri santykiai su Seime. Tikrai norėtųsi, kad ta arogancija nebūtų demonstruojama, o būtų normalūs darbiniai santykiai dirbant vardan valstybės“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Pasak L.Graužinienės, kol iki Seimo nėra atkeliavęs prezidentės teikimas sunku pasakyti ir kada jis gali būti svarstomas Seime.

Prezidentė penktadienį pranešė, kad Seimui teikia Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjos Editos Dambrauskienės kandidatūrą į generalinio prokuroro postą.

46 metų kandidatė teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų įvairiapusės teisinio ir vadovaujančio darbo patirties. E.Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate. 2008 metais E.Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų