Seimo pirmininkė: valdančiųjų ir G. Nausėdos santykiai „pakankamai geri“

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigiamai vertina pastaruosius Gitano Nausėdos prezidentavimo metus, esą šalies vadovas trečiąjį kadencijos penktadalį vykdė aktyvią užsienio politiką bei sklandžiai bendradarbiauja su valdančiąja dauguma.

„Trečiaisiais metais prezidentas tikrai sustiprino savo pozicijas, ypač užsienio politikoje, ir dabar su valdančiosios daugumos atstovais stiprina Lietuvą užsienio politikos srityje“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Vertinu teigiamai ir ateičiai linkiu ir daugiau išmintingų sprendimų, ir daugiau bendradarbiavimo su Seimu“, – pridūrė ji.

Parlamento vadovė tikina, kad G. Nausėdos ir valdančiųjų partijų santykiai, išaugus išorinėms grėsmėms Lietuvai, „pakankamai geri“, bendradarbiaujama konstruktyviai.

„Vienu ar kitu klausimu, natūralu, nuomonės kartais išsiskiria, tai politikoje neišvengiama ir to nereikėtų vengti. Tačiau bendradarbiavimas su prezidentu yra konstruktyvus, geras“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen, ji norėtų, kad tokie darbiniai santykiai išliktų ir likusią prezidento kadencijos dalį.

Taip pat Seimo pirmininkė akcentavo, jog premjerės Ingridos Šimonytės kadencijos pradžioje kilę nesutarimai su G. Nausėda dėl to, kas turėtų vykti į Europos Vadovų Tarybą, „išsisprendė“, o informacija, jos teigimu, svarbiausi šalies pareigūnai dalinasi sklandžiai ir nuolat.

„Svarbu, kad ryšis ir bendradarbiavimas vyktų be trukdžių. Dabar, man rodos, kad taip ir yra“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį sukako lygiai treji metai, kaip G. Nausėda užima Lietuvos prezidento pareigas. Jis inauguruotas 2019 metų liepos 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
ten, jiems visiems ant kaktos begancia eilute parasyta,kaip jie vienas kito nekencia,gatavi gerkles iskasti

nu taip,

nu taip, portretas
aha aha aha.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių