Seimo pirmininkė: Ž. Pavilioniui Sakartvele reikėjo būti ypač diplomatiškam

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkui konservatoriui Žygimantui Pavilioniui vizito į Sakartvelą metu reikėjo būti ypatingai diplomatiškam. Seimo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad bet kuris neatsargus pareiškimas „nedraugiškų jėgų“ bus panaudotas, siekiant pakenkti Lietuvos ir Sakartvelo santykiams.

„Jei Europos demokratinei bendruomenei kyla klausimų dėl tų procesų, kurie vyksta Sakartvele, tai, matyt, kad pagrindo abejonėms yra. Bet akivaizdu, kad net turint labai tvirtą asmeninę poziciją nuvykus į Sakartvelą reikėjo būti ypatingai diplomatiškam“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Nors Seimo pirmininkė patikino neabejojanti Ž. Pavilionio geromis intencijomis, tačiau akcentavo, kad politikos pasisakymuose diplomatiškumo galėjo būti daugiau.

„Bet kuris neatsargus pareiškimas gali ir bus panaudotas mums nedraugiškų jėgų, tų, kurios galbūt nori ir supykdyti, ir galbūt kažkokį pleištą įkalti tarp mūsų dviejų valstybių“, – pridūrė ji.

Bet kuris neatsargus pareiškimas gali ir bus panaudotas mums nedraugiškų jėgų, tų, kurios galbūt nori ir supykdyti.

ELTA primena, kad Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas kritikos susilaukė, kai viešėdamas Sakartvele ir dalyvaudamas opozicinėms jėgomis surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad Sakartvelo opozicijos lyderio Nikanoro Melijos suėmimas galėtų sukelti tarptautinį atsaką ir galimas sankcijas.

Sakartvelo opozicijos lyderis Nikas Melia buvo sulaikytas antradienį. Saugumo pajėgos antradienį per politiko sulaikymą prie jo partijos būstinės panaudojo ašarines dujas. Po Sakartvelo opozicijos lyderio suėmimo į antivyriausybinius protestus susirinko tūkstančiai demonstrantų. Šimtai riaušių policijos pareigūnų panaudojo ašarines dujas prieš opozicijos rėmėjus, susirinkusius prie N. Melia'os partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ būstinės. Per tą patį reidą buvo suimta ir dalis opozicijos lyderio rėmėjų.

Politinė krizė Sakartvele prasidėjo po spalį vykusių parlamento rinkimų, kuriuos aptemdė įtarimai dėl sukčiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Visiškai pasimečiau, ar seimo pirmininkės rūpestis užsienio politika? Tai ką veikia prezidentas? Kuo užsiima ministras pirmininkas? O kad Pavilionis, ar Maldeikis, kaip mano kaimynė sako: - farikt, tai net iš tolo matyt, vaikai į mamas atsigimę, bet dabartinė dauguma prisimeta guminėm šnangom vaizduodama kad nepastebi savojo, arba yra tokie patys, arba mąstantys su jais, dabartiniais, nesusideda.

rimas

rimas portretas
kaip vietiniai rinkejaiai rekia kad jis neadekvatus tai nulis demesio bet dabar ir gruzinai pasake

nuomonė

nuomonė portretas
ne seimo pirmininkės reikalas aiškinti apie diplomatiją, kai diplomatija yra tiksliai surašyta anapus vandenyno atstovų
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių