Iš Seimo – reikalavimas nedelsiant nutraukti ŽŪM perkėlimą į Kauną

Įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė ragina Vyriausybę nedelsiant nutraukti Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną veiksmus.

Seimo posėdžių sekretoriate jie įregistravo tai siūlantį  rezoliucijos projektą, atsižvelgiant į tai, kad nuo šių metų balandžio 2 d. Kaune pradėjus veikti vadinamajai „veidrodinei” Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM), šios ministerijos perkėlimo į Kauną klausimas tampa vis aktualesnis.

Parlamentarai pažymi, kad 1990 m. kovo 11 d. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę nė viena ministerija nebuvo perkelta į kitą miestą.

„Dėl įvykio unikalumo kyla įvairių su ministerijos perkėlimo į Kauną teisėtumu, procedūromis, nauda ir grėsmėmis susijusių klausimų; (...) bendradarbiavimas su valstybės valdžios institucijomis, esančiomis dviejuose miestuose, taps sudėtingas ir brangus", – sako rezoliucijos projekto autoriai.

Jie pažymi, kad ŽŪM perkėlimui į Kauną nepritaria ūkininkų interesams atstovaujančios organizacijos, taip pat primena, kad Seimas, 2017 m balandžio 27 d. balsuodamas, ar pritarti Vyriausybės įstatymo pakeitimui, atmetė pasiūlymą dėl ŽŪM perkėlimo į Kauną.

„Konstitucijoje ypač akcentuojama Vilniaus, kaip valstybės sostinės, reikšmė, taip pat tai, kad sostinėse paprastai veikia visos centrinės tos valstybės valdžios institucijos",- sakoma dokumento projekte.

Tarp remiančių rezoliucijos projektą parlamentarų yra opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatoriai Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, socialdarbiečiai Petras Čimbaras, Artūras Skardžius, sociademokratai Julius Sabatauskas, Juozas Olekas, Raminta Popovienė, Rasa Budbergytė, „tvartkietis“ Kęstutis Bartkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai Leonardas Talmontas, Zbignevas Jedinskij ir kiti.  Po šiuo dokumentu buvo pasirašęs vienintelis „valstietis“ Seimo Kaimo reikalų  komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, tačiau savo parašą atšaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
na ir pasidarė Seimas, jau šlykštu darosi- nesuprasi , kokie interesais svadovaujamasi ,gal kad atkreipt į save dėmesį? jau ta Čmilytė staiga tokia aktyvi pasidarė politikė ale- šachmatai baigėsi , o gal kokį tai asmeninį palaikytoją turi , kuris stumia ją į priekį? o kad viskas turi būt sostinėj -yra atgyvena..

Paulius

Paulius portretas
Vėl konservų kenkimas Kaunui. Nieko naujo.

Centras

Centras portretas
Aš vis tiek tikiu, kad Lietuva eis modernios Europos keliu: decentralizuos valdymo institucijas. Į Kauną atkelsime ne tik ŽUM, bet ir Aplinkos, Krašto apsaugos ministerijas, kitas žinybas. O biudžeto siurbelių vilniečių užtarėjus nusiusime į politikos šiukšlyną!
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių