Seimo Ekonomikos komitetas kol kas neturi naujo pirmininko

Šią vasarą Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkui Rimantui Sinkevičiui tapus ekonomikos ir inovacijų ministru, jo vadovaujamas parlamentinis komitetas kol kas neturi naujo pirmininko.

Ketvirtadienį Seimo seniūnų sueiga bandė tartis, kokiai frakcijai pagal kvotą priklausytų vadovauti šiam komitetui, tačiau opozicijai pasipriešinus sutarimo nerasta.

Nors šios kadencijos Seimui liko dirbti tik iki lapkričio vidurio, dar planuojamos konsultacijos su seniūnais dėl laisvo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko posto.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė informavo, kad kvota vadovauti šiam komitetui priklauso Mišriai Seimo narių grupei. Kadangi, anot jos, Seimo Ekonomikos komiteto veikla yra paralyžiuota, tai, jos teigimu, būtų kompromisinis sprendimas. Tuo metu Seimo opozicija mano, kad komitetas veikia teisėtai ir problemos čia neįžvelgia. Beje, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas yra konservatorius Dainius Kreivys.

Mišrios parlamentarų grupės seniūnas Andrius Mazuronis sakė, kad šioje grupėje yra kompetentingų ir galinčių vadovauti komitetui parlamentarų, tačiau jie nenorėtų tapti įkaitais tarp opozicijos ir pozicijos, ypač kai Seimui liko dirbti kelias savaites.

Beje, kaip galimas kandidatas vadovauti Seimo Ekonomikos komitetui buvo įvardintas ir „valstiečių“ frakciją palikęs Mišrios Seimo narių grupės narys Virgilijus Poderys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada ju nebebus seime?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių