Seimo vadovė apie Naisių festivalio skandalą: R. Karbauskio insinuacijos prasilenkia su realybe

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui pareiškus, esą savaitgalį vykusiame Naisių festivalyje atlikėjai veikiausiai atsisakė koncertuoti valdančiųjų prašymu, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad šios, anot jos, politiko insinuacijos prasilenkia su realybe.

„Man rodos, kad buvęs politikas Ramūnas Karbauskis visgi pagal save sprendžia apie tai, kad žmonės, atlikėjai, menininkai kažkodėl, kaip jam atrodo, negeba patys priimti sprendimų, patys turėti savo pilietinę poziciją ir jiems reikia nurodymų. Manau, kad realybėje taip nėra, ir šios insinuacijos, pamąstymai gerbiamo Ramūno prasilenkia su realybe“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Be to, R. Karbauskis, abejodamas, kad atlikėjai dalyvauti Naisių festivalyje atsisakė savo noru, pažymėjo, esą jo interesas yra padėti tašką istorijoje dėl suteikto valstybės vadovo statuso Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui profesoriui Vytautui Landsbergiui. Reaguodama į tai, V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad klausimas dėl statuso V. Landsbergiui jau yra išspręstas ir prie jo grįžti nebūtų tikslinga.

„Aš manyčiau, kad šis klausimas jau yra išsemtas. Seimas apsisprendė, prezidentas penktadienį pasirašė šį įstatymą ir, aš manau, kad tai yra didelis pliusas, kad Lietuva lūžio metu, kaip Seimas ir pripažino, turėjo valstybės vadovą. Tai, mano vertinimu, šis klausimas yra tiesiog išspręstas, uždarytas ir prie jo kažkaip grįžti nėra tikslinga. Tiesą pasakius, esu beveik tikra, kad to ir nebus“, –  teigė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad savaitgalį vykusiame Naisių festivalyje atsisakius koncertuoti didžiajai daliai ten turėjusių dalyvauti atlikėjų, R. Karbauskis teigė esą nekoncertavę atlikėjai sprendimą priėmė valdančiųjų prašymu. Todėl, dėl abejonių, kad atlikėjai patys priėmė sprendimą, R. Karbauskis teigė sieksiantis padėti tašką istorijoje dėl statuso V. Landsbergiui.

Dar šią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) seniūnė Aušrinė Norkienė pareiškė, kad šiuo metu rengiamas kreipimosi į Konstitucinį Teismą (KT) dokumentas, kad šis įvertintų parlamento priimtą įstatymą dėl valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui. Visgi, panašu, kad opozicinės jėgos didelio susidomėjimo kol kas neparodė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam to ir vistik

 tam to ir vistik portretas
Ka čia du schema sukurei galvočiau nuoseda patvirtino kad lansbergas apkalta paskelbtu Ne visi tokie nemastantys kaip tu Ka dar reikia žinoti kaip tas alia prezidentas su scwabu nori užvaldyti lietuva nausėda lanzdbergas piš kubilas juknevičiene skvernas matyjošius LGBT čmil dirba AMERIKONAM PARDAVE LIETUVAsuprantu juos juk jie visus tuos nepriklausomybes metus tarnavo maskvos KGBistui lansbergui ir grybei Nuo pat nepriklausomybes pradžios tauta mulkino apvagynėjo priešino garsusis leninizmo komunistu dėstytojas lanzdbergas mes kauniečiai šita matėm šalia gyvenom Mes sėdėjom uždaryti stalino komunistu net iš sibiro grįžti neleido o lansbergiam net turtus sugražino Ar jau pamiršot kaip valdovas vytukas sena močiute i teisma padave dėl sandėliuko susigražinimo Tai KGBžiurkė kaip reta

JONAS

JONAS portretas
ČMIL kadangi lanzdbergas tave savo bendra partiečio KGBisto palikuone pasisodino i seima kas labai prieštarauja konstitucijai tai patylek nes neturi jokios teisės minėt to garbingo lietuvio Karbauskio vardo

natalija to A

natalija   to   A portretas
KLAUSYK VAIKŠČIOJANTIS PO BRODVĖJU BE TU AGRONOMO ĖST NEGAUSI TIK ŽOLYTĖS PARUKYTI O KAS LIEČIA TAVE UBAGE UŽ CENTUS RAŠINĖJI NES TIKRAI NEGIMEI TUO KAD PO BRODVĖJU VAIKŠČIOTUM TAI TIK GABRIUKUI DUOTA TIEK TAIP PRISIVOGTI PARDAVUS TĖVINE SCWABISTAM PO BRODVĖJU VAIKŠČIOTI TAIP KAD NEKURK SAVO DURNU KOMENTARU NES TIK PO ŠANČIU BRODVĖJU GALI VAIKŠČIOTI SU VAIVORYKŠTE
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių