Seimo vadovė: mitingo dalyvių skaičius rodo, kad šeimų maršo darbotvarkė išsikvepia

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Vilniuje iki 1 tūkst. žmonių pritraukęs Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas rodo, kad šeimų maršo darbotvarkė išsikvepia, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Viena vertus, tai yra pilietinės pozicijos išraiška, kita vertus, matant pastaruosius skaičius, daryčiau prielaidą, kad šeimų maršo darbotvarkė išsikvepia“, – trečiadienį Žinių radijui sakė ji.

Taip Seimo pirmininkė komentavo šeštadienį Vilniuje vykusį Lietuvos šeimų sąjūdžio protesto mitingą, į kurį ginti Konstitucijoje įtvirtintų vertybių susirinko iki 1 tūkst. žmonių, nors leidimo prašyta 15 tūkstančių.

Pasak Seimo vadovės, Šeimų sąjūdžio mitingai nebesutraukia tūkstančių žmonių greičiausiai dėl pasikeitusios geopolitinės situacijos.

„Gal priežastys tos, kad COVID-19 pandemijos metu susierzinimas ir psichologinė įtampa buvo tokia ryški, kad emocinių jungiklių buvo daugiau, o dabar yra kitos aktualijos, karas Ukrainoje ir grėsmė, kuri tvyro ore, ji kitus procesus visuomenėje įjungia – telkiančius, o ne skaldančius“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat teigė, kad šeimų maršo negalima sieti su šeimomis ir jų interesų gynimu.

„Nesiečiau su šeimomis, tai, matyt, yra tam tikras žongliravimas terminais ir kažkokiais emociniais jungikliais“, – tvirtino politikė.

Pernai pavasarį Vingio parke Vilniuje šeimų marše dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis.

pietietis. portretas
ne darbotvarke uzlinko- paslemekai pasikinke ir naudojasi seimu vardu. jaunos seimos su mazais vaikais tikrai nesaldziai gyvena.

Už šeimą, kokią Dievas ją sukūrė!

Už šeimą, kokią Dievas ją sukūrė! portretas
Tikrai niekas čia "neišsikvepia". Tik tas tūkstantis neturi "jokios" galios prieš tą vieną LGBT vaiko mamą. Visi labai nusivylę valdžia ir jaučiasi negirdimi. Net kaltinami prorusiškumui ir antidemokratiškumu. Esam ir būsim už biologinę šeimą tarp vyro ir žmonos, kurioje vaikas jaučiasi saugus!

tomas

tomas portretas
tai karlsonas noretu, kad visa lietuva suvaziuotu i mitinga ir uzgrobtu sovietinius rumus?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių