Seimo vadovė: situacija Antikorupcijos komisijoje nėra gera

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad situacija Antikorupcijos komisijoje nėra gera, tačiau jos sprendimo būdas – opozicijos rankose.

„Situacija nėra gera, jos būtų išvengta, jei opozicija būtų atsižvelgus į raginimus, kurie dar prieš porą mėnesių buvo, kad jie persvarstytų savo deleguojamą kandidatą“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Valdantieji nuo sausio pabaigos nebedalyvauja komisijos posėdžiuose, pareiškę nepasitikėjimą jos vadovu Algirdu Stončaičiu.

Tokį sprendimą, nedalyvaujant opozicijai, jie priėmė atsižvelgę į naujienų portalo „15min“ paskelbtas aplinkybes, susijusias su leidimo dirbti su įslaptinta informacija išdavimu A. Stončaičiui einant kanclerio pareigas Vyriausybėje.

„Sakyčiau, kad sprendimų priėmimo šioje vietoje teisė yra opozicijos pusėje, jie galėtų nesunkiai išspręsti šią situaciją ir užtikrinti sklandų šios komisijos darbą, pasiūlydami kitą pirmininką“, – kalbėjo parlamento pirmininkė.

Valdantieji komisijos posėdžiuose nedalyvauti ketina iki pavasario sesijos. Galutinį sprendimą dėl Seimo pareigūno atstatydinimo pareiškus nepasitikėjimą priima Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su liūdėsiu rinkėjas

Su liūdėsiu rinkėjas portretas
Tai čia yra Seimo pirmininkės ir jos komandos darbo brokas. Dar yra du likę metai, madam, būtinai pasitaisykite, nes sekančiuose rinkimuose, esant šiai situacijai, aš už jus nebalsuosiu.

:)))

:))) portretas
ir kas is to faktu konstatavimo???? kur veiksmai?

H

H portretas
Mano nuomone komisija politiškai užangažuota ir dirba išskirtinai tik valdančiajai daugumai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių