Seimo vadovybė aptars riaušių pamokas, tarsis dėl rugsėjo 10-osios mitingo

Seimo vadovybė penktadienį aptars prie parlamento rūmų vykusių riaušių pamokas ir pasirengimą rugsėjo 10-ąją planuojamam mitingui.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen iš pradžių dalyvaus neformaliame Seimo valdybos narių pasitarime.

„Bus rugpjūčio 10 dienos prie Seimo vykusios ir rugsėjo 10 dieną planuojamos protesto akcijų aptarimas“, – BNS sakė parlamento pirmininkės atstovė Ilona Petrovė.

Popiet Seimo vadovybės nariai ketina susitikti su rugpjūčio 10 dieną per riaušes prie Seimo nukentėjusiais pareigūnais.

Anksčiau šią savaitę V. Čmilytė-Nielsen lankėsi Policijos departamente ir Viešojo saugumo tarnyboje padėkoti pareigūnams už jų darbą per mitingą, virtusį riaušėmis, šio mėnesio pradžioje.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo, įtarimai šiuo metu pateikti 31 asmeniui, byloje yra 21 nukentėjusysis.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną prie Seimo nori rengti kitą didelę protesto akciją. Seimo vadovybė ir pareigūnai svarsto, kaip reikėtų išvengti galimumų neramumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Gal reikėtų aptarti kodėl kažkokios pakraipos asmenys nori pakišti kažkokius nutarimus ,kurie nepriimtinti daugumai žmonių,kodėl kelia kainas kai kai turi 28 milijonus pelno ,vyriausybė lygtai negali reguliuoti kainos nors ligritis ar kaip ten ,valstybės valdoma ,žiūrėti kodėl netramdė tų ,kurie mėtė akmenys o purškė dujas tiems ,kurie reiškė tik savo nuomonę,žodžiu total košmar .

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra ko aptarinėti - jie turi Naisių gandragalvių pavedimus, o gandragalviai - ,,zadanijas". Vykdys pagal gautas instrukcijas. Va ten turi būti nukreiptos Seimo ir VSD akys.

as

as portretas
nebutu lgbt seimo nebutu ir riausiu nera ko aptarineti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių