Seimo vadovybė nepageidauja žurnalistų

Dėl koronaviruso grėsmės antradienį Seime vykstant plenariniams posėdžiams Seimo vadovybė prašo žurnalistų neatvykti į parlamento rūmus.

„Norime kreiptis į visus, kad nereikalingi socialiniai santykiai nebūtų kuriami ir kad žurnalistams nereikėtų rizikuoti savo sveikata, papildomai lankantis uždarose patalpose“, – pirmadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Laikinai Seimo kanclerės pareigas einanti Vaida Servetkienė prašė Seimo valdybos priimti sprendimą uždrausti žurnalistams patekti į parlamento rūmus.

„Sudarėme galimybes žurnalistams komentarus gauti lauke prie antrųjų Seimo rūmų. Tiesiog klausimas, kad nebūtų sambūrio – žurnalistų vis tiek turbūt bus norinčių ateiti – ar nėra būtinybės ir ilgalaikius leidimus turinčių žurnalistų neįleisti į Seimo rūmus, ką jau yra padariusi ir Vyriausybė, ir Prezidentūra“, – klausė ji.

Seimo kanceliarija yra paskelbusi, kad karantino metu į parlamento rūmus dirbti gali atvykti tik ilgalaikes akreditacijas turintys žurnalistai.

„Matyt, yra tas laikas, kad tie žmonės, kurie nesusiję su Seimo darbu, ilgalaikiais leidimais galėtų nesinaudoti šiuo metu“, – sakė parlamento vadovas.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius abejojo, ar galima uždrausti metines akreditacijas turintiems žiniasklaidos atstovams patekti į Seimo rūmus.

V. Pranckiečio duomenimis, trys parlamentarai šiuo metu yra saviizoliacijoje. Kiek parlamento kanceliarijos darbuotojų yra izoliavęsi, jis nežinojo.

Seimo pirmininkas pranešė, kad antradienį į posėdį atvykę parlamentarai gaus po respiratorių, vienkartinių pirštinių.

Be to, į Seimo ventiliacijos sistemą skubiai įdiegta įranga, leidžianti atlikti posėdžių salės oro valymą.

„Įdiegta ozonavimo įranga į ventiliacijos sistemą. Naktį visa salė ventiliuojama kartu su ozonu, praktiškai vyksta patalpos sterilizavimas“, – teigė V. Pranckietis.

Seimo darbą per posėdžius žadama organizuoti taip, kad posėdžių salėje vienu metu būtų kuo mažiau žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sv. Petras

sv.  Petras portretas
Kokios paslaptys nuo rinkeju . Sie koronoviruso simptomai rodo savizudybes pozymius . Galvokit apie ateiti .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių