Seimo valdyba atsisako reprezentacinių lėšų ir siūlo tai daryti Vyriausybei

Seimo valdybos nariai nuo balandžio 1-osios nebenaudos reprezentacijai skirtų lėšų ir siūlo jų pavyzdžių sekti premjerui bei ministrams.

Toks sprendimas pirmadienį priimtas siekiant taupyti biudžeto lėšas, reaguojant į koronaviruso sukeltą ekonominę krizę.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas kiekvieną mėnesį gauna 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio sumą reprezentacijai, o jo pavaduotojai – po 0,4 dydžio VMDU sumą.

Premjero ir ministrų reprezentacijai kas mėnesį numatyta po 0,77 VMDU dydžio sumą.

Vienas VMDU šiuo metu siekia per 1 tūkst. eurų.

Parlamento opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis siūlė Seimo nariams atsisakyti ir parlamentinei veiklai numatytų lėšų, tačiau Seimo valdyba dėl šio pasiūlymo sprendimo nepriėmė, nutarta sulaukti frakcijų nuomonių ir pasitarti su teisininkais dėl teisinio pagrindo. Mat parlamentiniai veiklai skirtų išlaidų atlyginimas numatytas Konstitucijoje.

„Jeigu nesitaisys padėtis, mes apskritai turėtume kelti klausimą, ne ką leisti ar neleisti Seimo nariams pirkti, bet turėtų būti rodomas pavyzdys – Seimo narių atlyginimai turėtų būti mažinami, o reprezentacinės ir parlamentinės lėšos apskritai turėtų grįžti į valstybės biudžetą“, – sakė G. Landsbergis.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius siūlė keisti parlamentinių lėšų panaudojimo aprašą, kad iš šių lėšų būtų galima pirkti ir dovanoti žmonėms priemonių, skirtų koronavirusui  stabdyti.

Tačiau Seimo valdyba tam nepritarė, nutarta, jog tai sunkiai įgyvendinamas sprendimas. Mat kiekvienam parlamentarui nupirkti tokių priemonių savo apygardos įstaigoms būtų sudėtinga, neracionalu ir brangu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Gabrielius Landsbergis

P.Gabrielius Landsbergis portretas
dabar siūlys pačius ,,nepopulistinius " sprendimus ,kad tik būtų paminėtas .O p.Austėjai ar jau pasiūlė ,kad atsisakytų iš miesto biudžeto gaunamų pinigėlių ?! Jei TAIP ,tada galima būtų ir pagalvoti apie nuoširdų siūlymą ,o ne priešrinkiminį .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių