Seimo valdyba susitiko su G. Nausėda aptarti būsimų darbų

Prezidentas Gitanas Nausėda po penktadienį įvykusio susitikimo su Seimo valdyba pasidžiaugė, kad pokalbis, pasak jo, apie artėjančią rudens Seimo sesiją buvo „teisingas“. Prezidentas pasidalino mintimis apie Seimui pateiktus pasiūlymus kitų metų biudžetui.

„Pateikėme pluoštą ambicingų teisės aktų pakeitimų, kuriuos norėtume inicijuoti šitoje rudens sesijoje ir kad jie būtų apsvarstyti. Tie pakeitimai yra susiję su mūsų siekiu – įgyvendinti gerovės valstybę, pradedant ne tik nuo populiarių ir visiems priimtinų sprendimų didinti socialines išlaidas, pensijas, suteikti papildomai poilsio dienų žmonėms, auginantiems nepilnamečius vaikus arba slaugantiems senjorus, senyvus tėvus, bet ir mokestinius pakeitimus, kurie numato šaltinius šitų sprendimų išlaidų finansavimui,“ – po susitikimo su Seimo valdyba sakė G. Nausėda.

Prezidentas tvirtino suprantąs visuomenėje kilusią pasipiktinimo bangą, kad tam tikrus mokesčius siūlome pakelti. Vis dėlto tai būtina, pabrėžė G. Nausėda.

„Savaime suprantama, kad bet kokios mokesčių politikos priemonės, kurios arba naikina lengvatas, arba kažkurioje vietoje padidina patį tarifą, jos visada susidurs su tam tikros visuomenės dalies pasipriešinimu, bet tai yra kaina, kurią mes galime ir privalome mokėti savo silpniesiems, senyviesiems arba skurdžiau besiverčiantiems žmonėms,“ – kalbėjo prezidentas.

G. Nausėdos teigimu, būtina skirti dėmesį ir į kitus teikiamus pasiūlymus – korupcijos įstatymo redakciją, viešųjų pirkimų įstatymo patobulinimą, plyno lauko kirtimų bendros apimties sumažinimo bei biudžeto sandaros įstatymo tobulinimą ir kitus.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį ir į finansinės tvarkos laikymosi būtinybę. Finansiniai ištekliai turi būti įvertinti labai atsakingai, sako G. Nausėda.

„Labai svarbu ne tik kurti gerovės valstybę, bet ir laikytis finansinės disciplinos, kad niekam nekiltų abejonių, kad Lietuva nesilaiko finansinės disciplinos ir gali susilaukti kažkokių nemalonių padarinių. Šitie dalykai turi būti įgyvendinami kartu ir tvirtai tikiu, kad tai įmanoma padaryti,“ – kalbėjo prezidentas.

Tuo metu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis padėkojo G. Nausėdai už susitikimo iniciatyvą ir pasidžiaugė prezidento dėmesiu atskiriems teisės aktams.

„Sieksime nuolatinės komunikacijos ir bendradarbiavimo,“ – sakė V. Pranckietis, pakartojęs Seimo prioritetus artėjančiai sesijai.

Parlamento vadovas informavo, kad Seimo sesijai yra pateikti 507 teisės aktai, iš kurių apie ketvirtadalį dar neregistruoti.

„Gera pasakyti, kad gerovės valstybės idėja sutampa su Vyriausybės programos „Darni Lietuva“ idėja, ir tai yra žmonių interesų tenkinimas ir siekis, kad jie būtų atliepti,“ – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas pasidžiaugė, kad yra pateikti tam tikri teisės aktų pakeitimai, kuriuos remia G. Nausėda.

„Tokia pozicija turbūt yra naujoviška ir nauja, parodant dėmesį atskiroms iniciatyvoms,“ – pridūrė Seimo pirmininkas.

ELTA primena, kad trečiadienį G. Nausėda pateikė pasiūlymus Seimui dėl papildomų lėšų, skiriamų socialinei apsaugai. Prezidentas siūlo reikalingas lėšas surinkti mažinant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui, labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas bei lėtinant su darbo pajamomis susijusių mokesčių mažinimą. Seimo rudens sesija prasideda kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
tuscios kalbos apie biudzeta kuris jam seniai aiskus o yra rimtesniu kalbu polityne linkme bet stengiamasi ju neliesti nes visuomene marga o ivykiai paliekami spontaniskai kad butu lengviau pakoreguot .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių