Seimui teikiama L.L. Andrikienės kandidatūra į Europos Audito Rūmus

  • Teksto dydis:

Parlamentui trečiadienį teikiamas siūlymas  Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkę konservatorę Laimą Liuciją  Andrikienę skirti Lietuvos atstove į Europos Audito Rūmus.

Jos kandidatūrai pritarta Vyriausybės posėdyje praėjusią savaitę, politikę į pareigas teikė premjerė Ingrida Šimonytė.

Procedūros numato, kad pritarus prezidentui Gitanui Nausėdai, pritarimą dar turi išreikšti ir Seimas.

L. L. Andrikienė į šią poziciją siūloma gegužę pasibaigus buvusio šalies atstovo Rimanto Šadžiaus kadencijai.

Socialinių mokslų daktarė signatarė L. L. Andrikienė Vilniaus universitete yra įgijusi ekonomistės-matematikės specialybę, tris kadencijas buvo Europos Parlamento narė, 1996–1998 metais ėjo Europos reikalų bei Lietuvos pramonės ir prekybos ministrės pareigas, iki tol kelias kadencijas buvo rinkta į Seimą.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, kad į šią europinę poziciją svarstyta konservatoriaus, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, taip pat buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūros.

Galutinį sprendimą dėl jo narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba.

Liuksemburge įsikūrę Europos Audito Rūmai tikrina, ar tinkamai renkamos ir išleidžiamos Europos Sąjungos lėšos, teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei valstybių narių vyriausybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A dar mažai

A dar mažai portretas
Lietuvai problemų?

nejuokin

nejuokin portretas
Maziau lokit ,atsirado mat politikantai,darba dirbkit o ne skalikit kaip vistos ant skiedryno,perdaug jau liezuviu malat,atsirado mat isminciai,

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Paseno žmogeliai seime itr kt.grandyse, bet nauda Lietuvai menka iš jų viso buvimo tose pareigose...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių